Etusivu PalvelutPäätöksenteko ja talousViestintäLehdistötiedotteetRobin Hood tuo kaupunginteatterin lavalle musiikkia, huumoria ja toimintaa
Valitse taso
Lehdistötiedotteet
7.12.2020 10.14

Robin Hood tuo kaupunginteatterin lavalle musiikkia, huumoria ja toimintaa

Jukka Kittilä
Robin Hood
Ensi-ilta 17.4.2021 klo 16.00 Lappeenrannan kaupunginteatterin Suurella näyttämöllä

Huhtikuussa Lappeenrannan kaupunginteatterissa saa ensi-iltansa koko perheen musiikkipitoinen seikkailunäytelmä Robin Hood. Näytelmän on käsikirjoittanut Jukka Kittilä, ohjauksesta vastaa Ilmari Pursiainen.

LPR_teatteri_Robin Hood 2020 443x232.jpgPursiaisen mukaan Lappeenrannassa nähdään vanha tarina – vähän uudessa valossa. Robin Hood on lainsuojaton, joka ryöstää rikkailta ja antaa köyhille. Kunniansa menettänyt Robin on joutunut muuttamaan Sherwoodin metsiin.

Legendan mukaan Robin Hood on taitava jousimies, mutta Lappeenrannan kaupunginteatterin näytelmän sankari on vähemmän vakuuttava soturi.

– Robin on pikemminkin tavallinen tyyppi, joka alkaa kertoa tarinaa itsestään ja keksii hahmon nimeltä Robin Hood, kertoo Pursiainen.

Matkallaan Robin Hood tapaa kuninkaanlinnasta karanneen neidon Marianin, joka on loistava taistelija. Kannoillaan heillä on Nottinghamin sheriffi, lainsuojattomien väsymätön saalistaja. Tarinassa seikkailevat tietysti myös muut tutut hahmot Pikku-Johnista Munkki Tuckiin ja Prinssi Juhanaan.

Pursiainen uskoo, että näytelmässä riittää koettavaa koko perheelle.

– Lapsia kiinnostaa taatusti taistelut, takaa-ajot ja tilannekomiikka. Luvassa on huumoria, toimintaa ja estetiikkaa. Aikuisia naurattaa varmasti tarinalla leikittely ja tutut hahmot uudelleen tulkittuna.

Taistelukoreografiasta vastaa alan huippuosaaja

Pursiaisen mukaan näyttämölle tulee varsinainen temppurata. Pyörivällä alustalla nähdään taikoja, notkeita taisteluja, tanssia ja trubaduurimeininkiä.

Tästä kaikesta vastaa Suomen arvostetuin taistelukoreografi Oula Kitti, joka on myös varsin ansioitunut Robin Hoodien tekijä. Kitti on ollut mukana tekemässä yli kymmentä Robin Hoodin teatteriversiota.

– On aivan mahtavaa, että Oula on mukana tässä. Hänellä on niin paljon tietoa ja taitoa. Hän on sankari siis itsekin, ylistää Pursiainen.

Mitä Lappeenrannassa nähtävä musiikkinäytelmä tarjoaa yleisölle?

– Tämä versio Robin Hoodista on ehdottomasti hauskin ja taitavimmin kirjoitettu niistä, joihin olen tutustunut. Esityksestä tulee koskettava, oivaltava ja ilahduttava. Siitä tulee ihan paras, Pursiainen iloitsee.

Jukka Kittilä
Robin Hood
Ensi-ilta 17.4.2021 klo 16.00 Suurella näyttämöllä
Peruslippu 25€
Lapsi (alle 16 v.) 15€
Eläkeläinen 23€
Opiskelija, työtön, varusmies 20 €

Robin Hood on kertomus siitä, miten kerromme tarinoita ja miten tarinat meitä. Tervetuloa matkalle seikkailujen salaperäiseen ikimetsään!

Käsikirjoitus: Jukka Kittilä
Musiikki: Valtteri Lipasti
Ohjaus: Ilmari Pursiainen
Taistelukoreografia: Oula Kitti
Muusikin harjoitus: Jani Pola
Lavastus: Samuli Halla
Pukusuunnittelu: Mimmi Resman
Näyttämöllä: Jussi Johnsson, Seppo Kaisanlahti, Jarno Kolehmainen, Noora Koski, Anna-Kaisa Makkonen, Eppu Pastinen, Samuli Punkka, Vilma Putro ja Netta Salonsaari

Esitysoikeuksia valvoo: Nordic Drama Corner

Lisätiedot

Ilmari Pursiainen
Ohjaaja
044 2126664
ilmaripursiainen@gmail.com

Iiris Rannio
Teatterinjohtaja
0505719163
iiris.rannio@lappeenranta.fi

https://www.lprteatteri.fi/fi/Ohjelmisto/Robin-Hood