Etusivu PalvelutRakentaminen ja maankäyttöKaavoitusPave Maijasen muistoteoksen avoimen taidekilpailun voittajat julkistetaan yleisölle marraskuussa
Valitse taso
31.8.2022 13.29

Pave Maijasen muistoteoksen avoimen taidekilpailun voittajat julkistetaan yleisölle marraskuussa

Lappeenrannan kaupunki järjesti valtakunnallisen taidekilpailun, jonka tavoitteena oli löytää Pave Maijasen muistoteos toteutettavaksi Lappeenrannan sataman vieressä sijaitsevaan Rantapuistoon. Avoimen taidekilpailun haku oli avoinna 15.3.- 5.8.2022 välisenä aikana ja kilpailuun saapui yhteensä 37 ehdotusta.

Palkintolautakunnan jäsen kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä pitää saapuneiden ehdotusten määrää hyvänä.

- Oli ilahduttava huomata, että kilpailuun saapui suuri määrä ehdotuksia.

Kilpailun voittaneille taiteilijoille ilmoitetaan lokakuun lopussa ja kilpailun voittaja julkistetaan yleisölle marraskuussa järjestettävässä tilaisuudessa. Alkuperäisen kilpailuohjelman mukaan voittaja oli tarkoitus julkistaa jo syyskuun 3. päivä.

- Jouduimme valitettavasti siirtämään kilpailuohjelmassa mainittua päivämäärää eteenpäin. Alkuperäinen aikataulu oli suunniteltu liian tiukaksi ja emme olleet huomioineet siinä mahdollisia inhimillisiä tekijöitä, kuten sairastumisia ja estymisiä.
- Haluamme lisäksi kuulla asukkaita osana kilpailua, johon haluamme varata myös riittävästi aikaa. Kilpailun valioluokan ehdotukset tulevatkin nähtäville ennen palkintolautakunnan päätöskokousta, Pimiä kertoo. 

Tavoitteena on, että teos valmistuu vuoden 2023 aikana. Alkuperäiseen kilpailuohjelmaan voi tutustua osoitteessa beta.lappeenranta.fi/pavemaijanen 

Lisätietoja: 
Kulttuurijohtaja Anu Talka 
puh. 040 350 8111, anu.talka(at)lappeenranta.fi 
 
Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä 
puh. 040 653 0745, maarit.pimia(at)lappeenranta.fi