Etusivu PalvelutOikokadulla 7.6. alkava saneeraus muuttaa keskustan liikennejärjestelyitä
Ajankohtaista
3.6.2022 11.56

Oikokadulla 7.6. alkava saneeraus muuttaa keskustan liikennejärjestelyitä

Lappeenrannan keskustassa Taikinamäen kaupunginosassa Oikokadun katusaneeraus alkaa tiistaina 7.6.2022. Saneerauksessa korjataan kunnallistekniikkaa, katu- ja viherrakenteita sekä katuvalaistusta. Oikokatu on suljettu koko saneerauksen ajan. Työ kestää myöhäiseen syksyyn saakka.

Oikokadun sulkeutuminen vaikuttaa keskustan alueen liikennejärjestelyihin muuallakin kuin Oikokadulla.Oikokatu, suojatie, pinkki bussi, henkilöautoja, kerrostaloja, vesitorni taustalla.

Liikenne Taikinamäen liikenneympyrästä Taipalsaaren suuntaan ohjataan Lappeenkadun ja Taipalsaarentien kautta. Liikenne Oikokadun kiinteistöille on sallittu, mahdollisia pieniä katkoksia lukuun ottamatta. Myös kevyt liikenne ohjataan muille reiteille. Koulukadulla, välillä Urheilukatu – Kimpisenkatu läpiajoliikenne kielletään, liikenne kiinteistöille tapahtuu Urheilukadun suunnasta.

Taipalsaaren suunnasta opastetaan kulku sairaalaan ja Lauritsalaan tilapäisesti Lappeenkadun kautta. Vastaavan kaltainen muutos tehdään opastukselle Taipalsaarelle Lauritsalan suunnasta tultaessa.

Kirkkokadulla muutoksia liikennejärjestelyihin

Kirkkokadun suuntainen liikenne muuttuu etuajo-oikeutetuksi välillä Koulukatu – Lappeenkatu. Valtakadun, Pormestarinkadun, Villimiehenkadun ja Brahenkadun liikenne on väistämisvelvollinen Kirkkokadun risteyksissä. Kirkkokadulla ryhmittymisjärjestelyt muuttuvat Koulukadun ja Lappeenkadun liittymissä ja liittymien liikennevalo-ohjaukseen on tehty muutoksia. Valo-ohjauksen muutokset (Kirkkokatu etelästä ja pohjoisesta ovat nyt eri aikaan vihreällä) sujuvoittavat ennen kaikkea kääntyvää bussiliikennettä. Autojen halutaan pysähtyvän odottamaan valojen vaihtumista kauemmas risteyksestä niin, että kääntyville busseille jää riittävästi tilaa.

Pormestarinkadun liittymän läheisyydessä oleva suojatie siirretään. Pysäköintipaikat Kirkkokadulla Marian kirkon edessä poistuvat ja korvaavat tilapäiset pysäköintipaikat tulevat Kauppakadulle Keskuspuiston laitaan.

Joukkoliikenne siirtyy poikkeusreiteille

Joukkoliikenne siirtyy poikkeusreitille 6.6.2022 alkaen. Joukkoliikenteen poikkeusreitti kulkee Lappeenkadun ja Kirkkokadun kautta ja on käytössä koko saneeraustyön ajan. Poikkeusreiteille siirtyy Lappeenrannan joukkoliikenne, ELY:n liikenne ja markkinaehtoinen liikenne. Joukkoliikenteen poikkeusjärjestelyistä lisätietoa: https://bit.ly/38FX88P

Pahoittelemme muutoksista aiheutuvaa haittaa.

 

Lisätietoja:

Rakennuttaja, Lappeenrannan kaupunki:

Projektipäällikkö Jyri Niskanen
p. 0400 856 095 (lomalla 27.6.2022 asti),

Projektipäällikkö Ismo Lindh
p. 040 351 6474 (23.6.2022 asti)

Pääurakoitsija:

Veljekset Ovaska Ky
Panu Mäkinen
p. 040 158 2494

OIKOKATU, liikenne.pdf