Etusivu PalvelutNuorten palvelutOhjaamon toiminta syksyllä 2022 – monipuolista ja maksutonta tekemistä alle 30-vuotiaille lappeenrantalaisille
Ajankohtaista
23.9.2022 11.25

Ohjaamon toiminta syksyllä 2022 – monipuolista ja maksutonta tekemistä alle 30-vuotiaille lappeenrantalaisille

Ohjaamo on kaikille alle 30-vuotiaille tarkoitettu maksuton, matalankynnyksen neuvonta- ja palvelupiste, josta saa apua työnhakuun, asunnonhakuun, opiskelu- ja raha-asioihin, sekä moniin muihin elämään liittyviin pohdintoihin.  Ohjaamo Lappeenranta toimii Nuorisotila Monarin tiloissa (Anni Swaninkatu 7) ja on avoinna ma–ke 12–16 sekä to 10–18.

IMG_4533.JPG

Paikalla aina aukioloaikaan ohjaamonuorisotyöntekijä ja/tai nuorisoneuvoja. Ohjaamolla myös viikoittain muita ammattilaisia:

  • TE-palveluiden nuorten asiantuntijan päivystys ma-to klo 12–16
  • maanantaisin päivystää sairaanhoitaja (EKSOTE) klo 14–16
  • tiistaisin sosiaaliohjaaja (EKSOTE) klo 14–16
  • parillisten viikkojen tiistaisin ammatinvalinnan ja uraohjauksen psykologi klo 14–16 (TE-TSTO)
  • parillisten viikkojen tiistaisin Sampon uraopinto-ohjaaja klo (14–16) (Saimaan ammattiopisto Sampo)
  • parillisten viikkojen keskiviikkoisin kotouttamisasiantuntija (TE-TSTO).

Ajantasaisen viikkolukkarimme sekä paikalla olevat asiantuntijat voit kätevästi tarkistaa verkkosivuiltamme tai sosiaalisen median kanavistamme.

Ohjaamo tarjoamme myös maksutonta ryhmätoimintaa

Graffitipaja ja Bändipaja – Ohjaamon maksuttomat harrastepajat

Graffitipaja järjestetään tiistaisin klo 16–18. Graffitipajaan on mahdollisuus tulla piirtämään ja maalaamaan graffiteja. Paja on 13–29- vuotiaille suunnattu eikä toimintaan tarvitse ilmoittautua etukäteen. Graffitipaja on osallistujille maksuton ja sitä vetää Santtu Tuomola.

Bändipaja järjestetään keskiviikkoisin klo 17–19. Bändipaja on tarkoitettu yhdessä soittamisesta ja laulamisesta kiinnostuneille 13–29- vuotiaille nuorille. Bändipajaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, toiminta on maksutonta ja sitä vetää Ossi Välimäki.

Onni-cafe tarjoaa virvokkeita, seuraa ja keskustelua

Ohjaamon yhteydessä toimii hyvinvointiteemainen Onni-cafe, joka tarjoaa kahvia, teetä, seuraa ja keskustelua joka keskiviikko klo 13–15. Syksyn Onni-Cafe starttasi toiminnan 14.9.

Onni-cafe on Ohjaamoiden Onnin järjestämää toimintaa. Toimintaan voi tulla ja mennä vapaasti oman aikataulun mukaisesta, mukaan voi tulla vaikka vain yhdellä kerralla, jolloin tarjolla on jotain itselle mielekästä, tai tulla mukaan vaikka viikoittain. Tarjolla on kahvia, teetä, pientä purtavaa sekä mielenkiintoista keskustelua ja toimintaa.

Syksyn Onni-cafen ohjelma:

14.9. Unelmakartta

21.9. Bujo

28.9. Toimeentulo

5.10. Seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisy

12.10. ADHD

19.10. Puhetta päihteistä

26.10. Seksuaalisuus

2.11. Kekrijuhla

9.11. Opiskelutaidot ja elinikäinen oppiminen

16.11. Hyvinvointia vapaa-aikaan

23.11. Puhutaan rahasta

30.11. Nuottivalmennus

7.12. Tunnetaidot

14.12. Joulu

Meiän Mesta – K-18 on täysi-ikäisille suunnattu hengailuilta

Torstai-iltaisin klo 16–18 Ohjaamolla järjestetään täysi-ikäisille suunnattu ilta, joka kulkee nimellä Meiän Mesta. Meiän Mestaan voi tulla ihan vaan hengailemaan, pelaamaan biljardia tai lautapelejä. Satunnaisilla kerroilla tarjolla on myös kokkailua tai muita aktiviteetteja. Myös Ohjaamon palvelut ovat käytettävissä tuohon aikaan, eli apua, tukea ja ohjausta mieltä askarruttaviin asioihin saa myös Meiän Mestan aikaan.

IMG_4536.JPG

Mikä Vituttaa -ilta

Järjestämme torstaina 24.11. Ohjaamolla Mikä vituttaa? -osallisuusillan kello 16–18. Ilta on suunnattu 18–29-vuotiaille. Illan tarkoituksena on, että nuoret voivat tulla paikan päälle kertomaan mikä heitä vituttaa Lappeenrannassa – mikä ei nuorten näkökulmasta toimi ja mitä toivottaisiin, että voitaisiin tehdä toisin. Asia voi liittyä mihin tahansa, joka nuoria harmittaa, joukkoliikenteeseen tai mihin tahansa alueelliseen asiaan liittyen. Jos iltaan ei pääse paikan päälle, on koko torstai päivän auki myös Mikä Vituttaa-linja – Ohjaamon puhelimeen voi soittaa, laittaa viestiä (tekstiviesti, ääniviesti, WhatsaApp) tai laittaa sähköpostia Ohjaamon sähköpostiin. Linja on auki torstaina koko Ohjaamon aukioloajan, klo 10–18. Voimakkaimmin esille nousevia asioita on tarkoitus viedä eteenpäin kaupungin päättäjillä.

Talousneuvola

Ohjaamossa syksyn ajan talousneuvola tiistaisin 20.9., 18.10. sekä 22.11. klo 14–16. Tavattavissa velkaneuvoja sekä ulosoton asiantuntija. Paikalla samaan aikaan myös päivystävä sosiaaliohjaaja (EKSOTE). Tule pienen tai suuren talouskysymyksen kanssa – ilman ajanvarausta!

Seuraa Ohjaamo Lappeenrannan Facebook ja Instagram-tilejä saadaksesi ajankohtaista tietoa Ohjaamon palveluista sekä ryhmätoiminnoista. 

Facebook: @Ohjaamo Lappeenranta, 

Instagram: @ohjaamolappeenranta @ohjaamojenna @minna_ohjaamo  
@ohjaamolpr_nina @ohjaamohannalpr

Lisätiedot:  

Ohjaamo Lappeenranta
Anni Swanin katu 7
53100 Lappeenranta 
p. 0400 154 661
ohjaamo@lappeenranta.fi