Etusivu PalvelutLappeenranta parantaa langattomia yhteyksiä matkailijoiden käyttöön
Ajankohtaista
25.8.2021 15.01

Lappeenranta parantaa langattomia yhteyksiä matkailijoiden käyttöön

Lappeenranta on saanut Euroopan Unionilta virallisen hyväksynnän rakentamalleen uudelle digitaaliselle WiFi4EU -tietoverkolle. Verkon rakentamista rahoitettiin WiFi4EU | Shaping Europe’s digital future (europa.eu) -hankkeen kautta sekä kaupungin strategiarahalla. 

wifi lappeenranta.jpgLappeenrannan kaupungin matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman iloitsee parantuvista palveluista.

– WiFi-verkon saaminen matkailijoiden käyttöön tiedon hakua ja jakamista varten on ollut jo pitkään strateginen tavoite, hän sanoo.

– Kartoitimme matkailun ja IT-osaston välisellä yhteistyöllä tärkeimmät alueet ja totesimme samalla, että venäläisillä ei ole käytössään roaming-palveluja, eivätkä ne aina muillakaan eurooppalaisilla ole ihan kunnossa.

Kaupungin matkailussa uskotaan, että matkailijat kuluttavat enemmän, kun he pystyvät käyttämään helposti laadukasta nettiyhteyttä.

– He myös viipyvät pidempään ja viihtyvät paremmin, uskoo Rahman.

– WiFi tukee kestävää matkailun kehitystä ja sen avulla olemme edistäneet digitaalista lipunmyyntiä palveluihin.

WiFi kattaa nyt esimerkiksi linnoituksen ja sen avulla voi ostaa turvallisesti ja kätevästi lipun museoihin. Liput ovat saatavilla Lakeland experiences -kaupassa suomeksi ja englanniksi ja kielen voi valita sisääntulovaiheessa.

Kaupungin tietohallintopäällikkö Juuso Mikkonen kertoo, että verkko on muutamia viimeistelyjä vaille valmis.

– Wifi4EU -verkko löytyy tällä hetkellä kaupungintalon edustatorilta, kauppatorilta, Marianaukiolta, linnoituksesta sekä Hiekkalinnalta. Verkkoa tullaan täydentämään vielä sataman alueen osalta, Mikkonen sanoo.

Verkon käyttö on ilmaista ja siihen kirjaudutaan verkon valinnan jälkeen yhdellä klikkauksella. Kirjautuminen on voimassa 24 tuntia, jonka jälkeen käyttäjä joutuu kirjautumaan uudelleen.

Verkon rakentamista rahoitettiin WiFi4EU | Shaping Europe’s digital future (europa.eu) -hankkeen kautta sekä kaupungin strategiarahalla. Verkko toteutettiin yhteistyössä Meidän IT ja Talous Oy:n ja Dustin Finland Oy:n kanssa.

Lisätiedot:

Tietohallintopäällikkö Juuso Mikkonen, Lappeenrannan kaupunki
 Puh. 040 662 1558, juuso.mikkonen(at)lappeenranta.fi

Matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman, Lappeenrannan kaupunki
Puh. 040 849 9161, mirka.rahman(at)lappeenranta.fi