Etusivu Lappeenrannan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaa valmistellaan työpajan kautta
Ajankohtaista

Lappeenrannan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaa valmistellaan työpajan kautta

(28.10.2021)
Lappeenrannan kaupunki on valmistellut tämän vuoden aikana yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaa. Kaupunki on jo viime vuonna laatinut osallisuus- ja vuorovaikutusohjelman, jossa on huomioitu yhdenvertaisuuden toimintaperiaatteet palveluiden suunnittelussa ja asukkaiden osallistamisessa.

- Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman valmistelussa keskeisessä roolissa ovat lappeenrantalaisten kokemukset ja toiveet yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumisesta. Suunnitelman laatimisessa pyritään huomioimaan laajasti eri väestöryhmät ja kuulemaan myös eri vähemmistöryhmiä, täsmentää Pia Pulliainen, kaupungin osallisuuskoordinaattori, suunnitelman tekoa.

- Suunnitelman teon tueksi toteutettiin lappeenrantalaisten yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon liittyvä kysely elokuussa. Kysely toteutettiin kolmella eri kielellä, suomeksi, englanniksi ja venäjäksi, toteaa Sanna Natunen, kaupungin hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö. - Vastauksia kyselyyn saatiin 250, jatkaa Natunen.

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaa valmistellaan seuraavaksi työpajan kautta

Kaupunki järjestää yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman valmistelun tueksi vielä työpajan, johon ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.

Työpaja pidetään keskiviikkona 10.11.2021 klo 16:30 - 19:30 Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta.

- Tule mukaan työpajaan osallistumaan ja vaikuttamaan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaan tekoon, kannustaa lappeenrantalaisia Niina Ljungkvist, osallisuuskoordinaattori, Lapsiystävällinen kunta -koordinaattori, Lappeenrannan kaupungin nuorisotoimesta.

Työpajassa kuullaan alkuun Maria Saleniuksen, Kuntaliiton erityisasiantuntijan, alustus yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta. Alustuksen jälkeen kommenttipuheenvuoron tuo Saimaan kriisikeskuksen toiminnanjohtaja Juho Heikka. Heidi Rosbäck, kehittämispäällikkö, Osallisuuden osaamiskeskuksesta johdattelee osallistujat kohti keskustelua. Työpajassa käydään kahvin lomassa yhteistä keskustelua yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta ja työpajan lopuksi kuullaan vielä loppuyhteenvetoa keskusteluista sekä kuullaan paikallisia kokemustoimijoita.- Keskusteluista tulemme kirjaamaan huomioita ja kommentteja, joita käytetään suunnitelman valmistelussa, kertoo Sanna Natunen mihin ja miten työpajan antia käytetään.

Kahvitarjoilua varten pyydetään ilmoittautumaan etukäteen työpajaan osallistumisesta osoitteessa: https://www.lyyti.fi/reg/YHTA2021  

Yhdenvertaisuutta_Kuva Canva.jpgKetä koskettaa kaupungin yhdenvertaisuus ja tasa-arvosuunnitelma?

- Meitä kaikkia, vastaa Pia Pullainen kysymykseen ketä koskettaa yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma. - Me kaikki olemme samanarvoisia riippumatta sukupuolesta, iästä, etnisestä tai kansallisesta alkuperästä, kansalaisuudesta, kielestä, uskonnosta ja vakaumuksesta, mielipiteestä, vammasta, terveydentilasta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muusta meihin liittyvästä syystä, toteaa Pulliainen.

Lappeenrannan kaupungin yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma viedään kaupunginhallituksen ja valtuuston hyväksyttäväksi vuoden 2021 loppuun mennessä ja sen toteutumista seurataan ja arvioidaan vuosittain.

 

 

Lisätietoja:

Sanna Natunen, hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 522 9373, sähköposti: sanna.natunen@lappeenranta.fi

Niina Ljungkvist, osallisuuskoordinaattori, Lapsiystävällinen kunta -koordinaattori, Lappeenrannan kaupungin nuorisotoimi, puh: 040 6554 770, sähköposti: niina.ljungkvist@lappeenranta.fi

Pia Pulliainen, osallisuuskoordinaattori, Meidän Lappeenranta -toiminta, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 5494 740, sähköposti: pia.pulliainen@lappeenranta.fi