Etusivu Lappeenrannan vammaisneuvoston kesätapahtuma Marjolassa to 6.8.
Ajankohtaista

Lappeenrannan vammaisneuvoston kesätapahtuma Marjolassa to 6.8.

(21.7.2020)
Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvosto järjestää jo viidennen kerran suositun kesätapahtuman ”Kesäkivaa Marjolassa” elokuun 6. päivä. Tapahtumapaikkana on Etelä-Saimaan Invalidit ry:n loma-ja kokoushotelli Marjola, Mikonsaarentie 15, 53300 Lappeenranta. Tapahtuman aloitus on klo 14 sen jälkeen voi kierrellä omaan tahtiin tapahtuman eri toimintapisteillä. Tilaisuus loppuu klo 17. Tilaisuus on maksuton.

Mukavaa yhdessäoloa ja vertaistukea sekä infoa

Kesäkivaa Marjolassa 2020.jpg- Tapahtuman tarkoituksena on koota vammaisneuvoston kohderyhmää yhteen viihtymään kesäisen luonnon äärellä, tutustumaan toisiinsa sekä verkostoitumaan ja samalla saamaan tärkeää informaatiota eri asioista, kertoo Pia Pulliainen, vammaisneuvoston sihteeri.

Tapahtuman aloitus pidetään klo 14 Marjolan päärakennuksessa. Ilmaisten tervetulokahvien lomassa kuullaan vammaisneuvoston tervetulosanat puheenjohtaja Jaana Kauppisen toimesta sekä kuullaan Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri EKSOTE:en vammaispalveluiden kuulumisia vammaispalveluiden johtajan Riitta Hakoman kertomana.

- Tapahtuma on koottu muutamista pisteistä, joilla saa kierrellä ihan omaan tahtiinsa, kertoo vammaisneuvoston sihteeri.

Paikalla on Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimi esittelemässä kaupungin erityisliikunta -toimintaa, Eksoten vammaispalvelut kertomassa vammaispalveluista ja vastaamassa kysymyksiin sekä Etelä-Karjalan pelastuslaitos tuomassa esiin kodin turvallisuusasioihin liittyviä asioita.

SPR Piristäjäpalvelu on myös mukana tapahtumassa antaen kyyditystä sähköriksapyörällä klo 15 - 17 (sadevarauksella). Paikalla on myös paloauto johon pääsee tutustumaan. Tapahtuman musiikillisesta tunnelmasta vastaa musiikin moniosaaja Seppo Äikäs ja pikkunälkään voi ostaa Marjolan rannan grillikatokselta myynnissä olevia grillimakkaroita ja lettuja, Pulliainen jatkaa kesätapahtuman kuvausta.

- Tänä vuonna lähikontaktia vaativaa ohjelmaa on vähennetty Korona -tilanteen takia ja keskitymme enemmän yhteisöllisyyteen ja vertaistukeen kauniin Saimaa -maiseman innoittamana, toteaa vammaisneuvoston puheenjohtaja Jaana Kauppinen.

- Toivotamme tapahtumaamme lämpimästi tervetulleiksi eri vammaisjärjestöjen edustajat ja jäsenet sekä ennen kaikkea kaikki asianomaiset, asiasta ja tapahtumasta kiinnostuneet, Kauppinen kannustaa osallistumaan.

- Tapahtumaan ei tarvitse yksittäisten tulijoiden etukäteen ilmoittautua, tilaisuuteen on vapaa pääsy. Mutta ystävällisesti pyydämme kuitenkin yli 10 hengen ryhmien ennakkoilmoittautumista suoraan Marjolaan ilmaiseksi tarjottavien tervetulokahvien määrän ennakointia varten, vinkkaa vammaisneuvoston sihteeri.

Lisätietoja:

Pia Pulliainen, vammaisneuvon sihteeri, osallisuuskoordinaattori, Lappeenrannan kaupunki
puh 040 5494 740 / pia.pulliainen@lappeenranta.fi