Etusivu Osallistu ja vaikutaPalveluverkkotarkasteluLappeenrannan lasten ja nuorten palveluiden palveluverkkotarkastelu valmisteilla – asukkaille infotilaisuus torstaina 20.2. klo 17.30
Ajankohtaista
12.2.2020 9.50

Lappeenrannan lasten ja nuorten palveluiden palveluverkkotarkastelu valmisteilla – asukkaille infotilaisuus torstaina 20.2. klo 17.30

Lappeenrannan kaupunki on valmistellut väestöennusteeseen perustuvaa tarkastelua, jossa varaudutaan muutostarpeisiin lasten ja nuorten palveluissa. Tarkastelussa selvitetään, miten palvelujen kiinteitä menoja voisi tulevina vuosina vähentää ilman, että varhaiskasvatuksen ja opetuksen laatu heikkenee.

Palveluverkko-tiedotteeseen_384x256.jpgTilastokeskuksen vuoden 2019 ennusteiden mukaan syntyvyys jatkaisi laskua Lappeenrannassa. Nyt ennustettu laskusuhdanne on suurempi kuin aiemmissa vuoden 2015 väestöennusteissa. Tämä tarkoittaa, että ennusteiden mukaan Lappeenrannassa olisi varhaiskasvatus- ja perusopetusikäisiä lapsia tulevaisuudessa vähemmän kuin nyt.

Lappeenrannan kaupungin hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja Tuija Willbergin mukaan Lappeenrannassa syntyneet ikäluokat ovat olleet jo viimeiset viisi vuotta selvästi pienempiä kuin aiemmin syntyneet ikäluokat.

– Esimerkiksi Lappeenrannassa vuonna 2018 syntynyt ikäluokka oli 200 lasta pienempi kuin samana vuonna perusopetuksen aloittanut ikäluokka. Syntyvyyden lasku leikkaa kaupungin saamia lasten ja nuorten palveluiden järjestämiseen tarkoitettuja valtionosuuksia.

Väestöennusteeseen perustuvan tarkastelun pohjalta kaupunginhallituksen nimeämä toimitilatoimikunta on tehnyt esityksensä palveluverkkoon lähivuosina tehtävistä muutoksista. Muutosesityksen sisällöstä tiedotetaan tarkemmin keskiviikkona 19.2.

Aihetta esitellään kuntalaisille infotilaisuudessa torstaina 20.2.2020 klo 17.30 kaupungintalon valtuustosalissa. Infotilaisuus on avoin kaikille ja siihen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Esitys tuodaan nähtäville Lappeenrannan kaupungin verkkosivuston etusivulle 19.2. ja asukkaat voivat kommentoida sitä 16.3.2020 asti toimittamalla näkemyksen sähköpostilla kirjaamo@lappeenranta.fi tai Asiakaspalvelukeskus Winkkiin kaupungintalolle.

Kaupungin toimitilatoimikunta käsittelee asukkailta saadut palautteet ja tekee viimeistellyn esityksen lasten ja nuorten sekä kaupunkikehityslautakunnille. Lautakuntien käsittelyn jälkeen esitys etenee kaupunginhallitukseen ja lopulta huhtikuun lopulla kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Lisätietoja:
Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja Tuija Willberg
Puh. 040 070 5875, tuija.willberg(a)lappeenranta.fi