Etusivu Lappeenrannan kouluille jälleen menestystä Pikkuyrittäjät-finaalissa – nyt palkittiin innostavia opettajia
Ajankohtaista

Lappeenrannan kouluille jälleen menestystä Pikkuyrittäjät-finaalissa – nyt palkittiin innostavia opettajia

(28.4.2022)

Iloisia uutisia Lappeenrannasta – neljä lappeenrantalaista opettajaa palkittiin Pikkuyrittäjät-finaalissa keskiviikkona  27.4. Vuoden pikkuyrittäjät kummi -palkinnolla ansioituneesta ja sitoutuneesta työstään lappeenrantalaisten opettajien ja oppilaiden puolesta.Oppilas tekee koetta koeputkella luokkahuoneessa.

Pikkuyrittäjät-finaali on osa Uskalla Yrittää -finaalia, jossa palkitaan myös mm. paras perus, toisen- ja korkea-asteen yritys. Lisäksi finaalissa palkitaan Pikkuyrittäjien tukijoita, kuten Vuoden pikkuyrittäjät -kummit ja Vuoden pikkuyrittäjät -kunta.  

Menestys on hienoa jatkoa viime vuodelle. Lappeenrantalaiset pikkuyritykset palkittiin valtakunnallisen Uskalla Yrittää -finaalin palkintogaalassa keväällä 2021. Pulpin koulun FiveFire palkittiin vuoden pikkuyrityksenä ja Little Helpers sai parhaan myyntipuheen palkinnon.

Lappeenrannassa Pikkuyrittäjät on osa Uniori-toimintaa

Pikkuyrittäjät-ohjelma on 4.—6.-luokkalaisille suunnattu ohjelma, jossa harjoitellaan yrittäjyys-, työelämä ja taloustaitoja. Kansallisella tasolla yli 10 000 oppilasta vuodessa suorittaa Pikkuyrittäjät-ohjelman. Pikkuyrittäjät-ohjelma on yksi Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja tukevista ohjelmista.  

— Vuosittain kaikki Lappeenrannan 5. luokkalaiset suorittavat Pikkuyrittäjät-ohjelman osana Lappeenranta Junior University -kokonaisuutta eli Unioria, kertoo Vesa Raasumaa, Sammonlahden koulun rehtori sekä Lappeenrannan kaupungin perusopetuksen vastuuhenkilö Junior University -toiminnassa.

Vuoden pikkuyrittäjät kummi -palkinto tuli kokonaisvaltaisesta ja joustavasta työskentelystä

Vuoden pikkuyrittäjät kummi -palkinto annetaan Lappeenrannan Uniori-tukiopettajille: Jenni Kainlauri, Miika Miinin, Mikko Rautiainen ja Topias Haarala.

Tunnustuksen perustelut ovat seuraavat:

”Lappeenrannan Uniori-tukiopettajat ovat tukeneet Lappeenrannan Pikkuyrittäjät-opettajia koko ohjelman ajan. Uniori-tukiopettajat vastaavat Lappeerannan vitosluokkien Pikkuyrittäjät-koulutuksista, opettajien tukimateriaaleista sekä toteutuksen tiedottamisesta. Lisäksi Uniori-tukiopettajat vastaavat Lappeenrannan Pikkuyrittäjien vuoden huipentavien LUTra-festareitten järjestämisestä LUT-yliopiston kampuksella, yritysyhteistyökumppaneiden kanssa tehtävästä työstä ja muusta ohjelman toteutuksesta.

Viimeiset kaksi koronavuotta ovat vaatineet Uniori-tukiopeilta huikeita suorituksia, kun fyysisiä tapahtumia on viety välillä nopeallakin toteutuksella verkkoon. Lappeenrannan koko kaupungin vitosluokkien Pikkuyrittäjät-ohjelma on huikea juttu, jonka toteuttaminen ei onnistuisi mitenkään ilman asiantuntevaa, nohevaa ja joustavaa LUTra-tiimiä, jolla ei hymy hyydy.

”Tekemisesä on korostunut hyvä meininki ja yhteistyö”

Palkittu tiimi iloitsee menestyksestä.

— Valtakunnallinen kummitunnustus oli meille suuri yllätys! Nöyräksi vetää ylipäätään se, että meitä ehdotettiin, puhumattakaan siitä, että meidät vieläpä valittiin, nelikko kertoo.

Kainlauri, Miinin, Rautiainen ja Haarala kertovat, että toimivaa konseptia on ollut viimeisten vuosien aikana useampi opettaja rakentamassa.

— Olemme kiitollisia aiemmille tekijöille. Laadukkaalta pohjalta on ollut hyvä jatkaa ja hioa timanttia entisestään. Tekemisessä on korostunut hyvä meininki ja yhteistyö meidän tiimin kesken sekä muiden toimijoiden kanssa. Uskomme, että meidän innostuksemme ja huumorimme välittyvät oppilaille asti ja Pikkuyrittäjät-kokonaisuudesta jää heille hyvät muistot, he summaavat.

— Todettakoon myös, että ilman Vesan (Raasumaa) ja Lauran (Jouhkimo) monipuolista tukea emme tässä työssä olisi voineet onnistua tällä tavalla. Yhteisesti saavutettu tulos ja tunnustus siis!

Onnittelu tunnustukseta meidän mahtaville opettajille!

Lisätietoja Pikkuyrittäjistä: https://pikkuyrittajat.fi/

Lisätietoa Uniorista: https://www.uniori.fi/opettajat/5-luokka/

Lisätiedot:

Vesa Raasumaa           
Rehtori, Sammonlahden koulu
Lappeenrannan kaupungin perusopetuksen vastuuhenkilö Junior University -toiminnassa.
040 513 2840
vesa.raasumaa@edu.lappeenranta.fi

Antti Karkiainen
Nuori Yrittäjyys ry
ohjelmavastaava - Pikkuyrittäjät
041 536 6353
antti@nuoriyrittajyys.fi