Etusivu PalvelutNuorten palvelutNuorisotyön kehittämis- ja tutkimustoimintaMaakunnallinen nuorisotyöLappeenrannan kaupunki työllistää yli 130 nuorta kesätöihin – kesätyöpaikat tulevat hakuun 1. helmikuuta
Valitse taso
25.1.2021 12.04

Lappeenrannan kaupunki työllistää yli 130 nuorta kesätöihin – kesätyöpaikat tulevat hakuun 1. helmikuuta

Lappeenrannan kaupunki työllistää tulevana kesänä yli 130 nuorta erilaisiin työtehtäviin. Kesätöitä on tarjolla muun muassa kulttuurin, liikunnan, nuorisotoimen, matkailun ja ympäristönhoidon tehtävissä.

Kesätyöntekijä_kuvituskuva_Minttu Kokko 463x284.jpgKaikki kesätyöpaikat tulevat tänä vuonna haettavaksi samaan aikaan. Kaupungin kesätöihin voi hakea maanantaista 1.2. alkaen sähköisesti Kuntarekry-palvelun kautta. Hakuaikojen pituudet vaihtelevat tehtäväkohtaisesti.

Kesätöiden kesto vaihtelee tehtävittäin vajaan viikon kestävistä pitempiin jaksoihin. Kesätyöpaikkojen ikärajat jakautuvat työtehtävien perusteella. Esimerkiksi liikuntapalveluista ja nuorisotoimesta löytyy tehtäviä eri-ikäisille koululaisille. Tarjolla on myös ensisijaisesti alan opiskelijoille suunnattuja paikkoja muun muassa maaomaisuuden hallinnan ja museoiden tehtävissä.

Lappeenrannan kaupungin hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö Sanna Natusen mukaan kaupunki haluaa tarjota nuorille tärkeitä työllistymismahdollisuuksia ja työelämän kokemuksia.

- Korona saattaa vaikuttaa arkeen vielä kesälläkin. Lappeenrannan kaupungin työyksiköissä noudatetaan tarkasti viranomaisten koronaohjeita ja uskomme, että pystymme sillä tavoin turvaamaan myös tänä vuonna kesätyöntekijöille terveysturvalliset työolosuhteet. Koronapandemian etenemistä on edelleen vaikea ennakoida ja siksi on toki mahdollista, että myös kesätyösuunnitelmiin voi tulla muutoksia.

Kesätyöpaikkoihin, tarkkoihin hakuaikoihin ja -käytäntöihin voi tutustua kaupungin verkkosivuston Kesätyöt-sivulla, jolta löytyy myös suorat tehtäväkohtaiset hakulinkit. Sivulle pääsee näppärästi suoraan kaupungin etusivulta koko kesätyöhaun ajan.

Myös kesätyösetelit hakuun helmikuun alussa

Lappeenrannan kaupunki ja OP Etelä-Karjala tukevat nuorten kesätyöllistymistä kesätyöseteleillä, jotka tulevat hakuun kesätyöpaikkojen tapaan maanantaina 1.2.

Kesätyöseteleitä on jaossa Lappeenrannan seudulla yhteensä 280 kappaletta, joista OP Etelä-Karjalan jakamia on 80 kappaletta. OP Etelä-Karjalan kesätyöseteleistä 70 kappaletta jaetaan lappeenrantalaisille nuorille ja 10 taipalsaarelaisille nuorille.

Kesätyösetelin voivat saada vuosina 2004–2006 syntyneet lappeenrantalaiset nuoret. Yhden setelin arvo on 300 euroa ja se tulee käyttää nuoren palkkakustannuksiin. Kesätyöseteli-kampanjan tavoitteena on helpottaa nuorten palkkaamista kesätöihin.

Nuori hankkii itse kesätyöpaikan ja kertoo kesätyösetelimahdollisuudesta työnantajalle. Nuori ja työnantaja täyttävät yhdessä kesätyösetelin sähköisen hakemuslomakkeen, joka löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Setelit jaetaan saapumisjärjestyksessä, etukäteisvarauksia ei voi tehdä. Seteleiden jakaminen päättyy viimeistään 18.6.2021 tai kunnes kaikki setelit on jaettu.

Kesätyösetelien lisäksi tänä vuonna jaetaan samalla periaatteella toimivia Duunituki- seteleitä, jotka otettiin viime vuonna käyttöön koronapandemian aiheuttaman alkutuotannon työvoimapulan takia. Niistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Ohjaamo apuna kesätyönhaussa

Ohjaamo Lappeenranta on kesätyötä hakevien apuna ja tukena. Ohjaamonuorisotyöntekijä Nina Laine kertoo, että Ohjaamosta saa apua muun muassa työhakemusten ja ansioluettelon eli CV:n tekoon.

- Ohjaamoon voi tulla myös esimerkiksi harjoittelemaan haastattelutilanteita ja saada siitä vinkkejä työhaastatteluun. Autamme myös kesätyöseteli-hakemuksen täyttämisessä tarvittaessa.

- Ohjaamo on tällä hetkellä auki normaalisti koronatilanteesta huolimatta ja meillä on vahva maskisuositus siellä asioiville. Mikäli ei halua tulla tai pääse paikan päälle asioimaan, voimme auttaa myös etänä esimerkiksi WhatsAppin videopuhelun välityksellä, Microsoft Teamsin välityksellä tai puhelimitse.

Ohjaamon kautta on mahdollista tavata myös ammatinvalintaohjauksen psykologi tiistaisin parillisina viikkoina ilman ajanvarausta.
Ammatinvalinnanohjauksen psykologi auttaa sopivan alan tai tulevaisuuden työpaikan pohtimisessa. Hän on tavattavissa etäyhteyksin.

Kaakkois-Suomen TE-toimiston palvelut ovat tiivis osa myös Ohjaamon palveluita. TE-palveluiden nuorten asioiden asiantuntija on tavattavissa etäyhteyksin Ohjaamossa maanantaista torstaihin klo 12–16. TE-palveluiden nuorten asioiden asiantuntijat auttavat työnhakuun liittyvissä asioissa ja kertovat täsmätietoa työnhausta.

Ohjaamon aukioloaikoihin ja yhteydenottotapoihin voi tutustua Ohjaamon verkkosivulla.

Näin haet Lappeenrannan kaupungin kesätöihin

Tutustu kaupungin kesätyöpaikkoihin ja hakuun liittyviin käytäntöihin (ikärajat, hakuajat jne.) Kesätyöt-sivulla.

Pääset koko kesätyöhaun aikana sivulle suoraan kaupungin etusivulta http://www.lappeenranta.fi. Suora osoite Kesätyöt-sivulle on: http://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Nuorten-palvelut/Toihin-tai-harjoitteluun/Kesatyot.

Huomioi, että hakuajat vaihtelevat tehtäväkohtaisesti.

Hae kesätyöpaikkoihin Kesätyöt-sivulta löytyvistä Kuntarekry-hakulinkeistä.

Lisätietoja:

Työllisyyskoordinaattori Salla Peltonen
puh. 040 652 8687, salla.peltonen(a)lappeenranta.fi

Ohjaamo Lappeenrannan yhteystiedot Ohjaamon verkkosivulla