Etusivu Lappeenrannan kaupunginteatterin syyskauden esitykset ovat myynnissä – varmista paikkasi ja varaa lippusi syksyn suosikkiesityksiin 
Ajankohtaista

Lappeenrannan kaupunginteatterin syyskauden esitykset ovat myynnissä – varmista paikkasi ja varaa lippusi syksyn suosikkiesityksiin 

(27.5.2022)

Lappeenrannan kaupunginteatterin syyskauden 2022 esityskalenteri on julkaistu ja esitykset ovat nyt myynnissä. Luvassa on monipuolinen kattaus komediaa, lastennäytelmä sekä odotettu kantaesitys Viimeinen Atlantis. Ohjelmistoa täydentävät valikoidut vierailuesitykset.

Liput ovat myynnissä verkossa osoitteessa lippu.fi sekä asiakaspalvelukeskus Winkissä. 

Oi ihana Panama – teatterielämyksiä perheen pienimmille

Oi ihana Panama -ilmekuva.

Lappeenrannan kaupunginteatterin syyskauden avaa Minna Pirilä-Martin ohjaama lastenteatteriesitys Oi ihana Panama

Janoschin rakastettuihin lastenkirjoihin perustuva näytelmä kertoo Pikku Karhun (Eppu Pastinen) ja Pikku Tiikerin (Noora Koski) seikkailusta, jonka päämäärä yllättää.

Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä nähtävien esitysten lisäksi näytelmä kiertää syyskauden 2022 aikana alueen päiväkodeissa, ja se tuotetaan yhteistyössä Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metkun kanssa.  Klassikkotarina kertoo siitä, kuinka ihanaa on unelmoida ja kaivata kaukaisuuteen sekä siitä, miten tärkeää on ystävyys, koti ja turvallinen arki.

Ensi-ilta la 20.8. klo 11  

Liput 10 € / perhelippu 30 € (max. 5 hlö)  

Lisätiedot Oi ihana Panama - Lappeenrannan teatteri (lprteatteri.fi)   

Liput  OI IHANA PANAMA - osta viralliset liput | lippu.fi

Viisas neitsyt – hillitön kansankomedia rahasta ja rakkaudesta

Lauantaina 17.9. suurella näyttämöllä ensi-iltansa saa ohjaaja Mikko Roihan uudelleentulkinta kansankomediasta Viisas neitsyt, jonka on kirjoittanut Maiju Lassila jo viime vuosisadan alussa.  

Viisas Neitsyt -ilmekuva.

Näytelmä kertoo nuoresta leskestä Maiju Miehimyksestä (Netta Salonsaari), joka saa koko kylän sekaisin ja kaikkien päät pyörälle. Näytelmän keskeisinä teemoina ovat rakkaus ja raha, mutta rehevä klassikko nostaa esiin myös ihmisen inhimillisen lemmen kaipuun. Luvassa on hykerryttävää huumoria, vauhtia sekä riemastuttavia roolihahmoja, jotka heräävät eloon loistavan näyttelijätyön ansiosta.

Ensi-ilta la 17.9. klo 19   

Liput 20 €/ 25 € / 28 €   

Lisätiedot Viisas neitsyt - Lappeenrannan teatteri (lprteatteri.fi)   

Liput VIISAS NEITSYT - osta viralliset liput | lippu.fi

Valmentajat – Dreamteam on teatterin uuden ohjaajan Maia Häklin esikoisohjaus Lappeenrannan kaupunginteatterille

Valmentajat – Dreamteam -ilmekuva.Valmentajat – Dreamteam on draamakomedia, joka kertoo neljästä luovasta konsultista, jotka perustavat elämäntapavalmennusta tarjoavan yrityksen. He haluavat auttaa suorituskeskeisen elämän stressaamia ihmisiä, mutta heillä ei kuitenkaan ole vielä täysin selvää käsitystä liikeideasta tai tarjoamastaan osaamisesta.

Maia Häklin ensimmäinen ohjaus Lappeenrannan kaupunginteatterin suurelle näyttämölle käsittelee ihmisen tarvetta hoivaan ja pyyteettömään rakkauteen.   

Häkli on aiemmin ohjannut esityksiä muun muassa Porin ja Seinäjoen kaupunginteattereille sekä Tampereen teatterille. Ohjaajan tuoreimpana työnä nähtiin Turun kaupunginteatterissa Suomen kantaesitys Florian Zellerin draamasta Äiti.

Ensi-ilta la 22.10. klo 19   

Liput 20 €/ 25 € / 28 €   

Lisätiedot VALMENTAJAT-DREAMTEAM - Lappeenrannan teatteri (lprteatteri.fi)   

Liput https://www.lippu.fi/eventseries/3144007

Viimeinen Atlantis – syksyn odotetuin kantaesitysViimeinen Atlantis -ilmekuva.

Lappeenrannan kaupunginteatterin syksyn ohjelmisto huipentuu kantaesitykseen Viimeinen Atlantis, joka on dystopia ekokatastrofista ja ihmisen matkasta kotiin. Näytelmä kertoo elämästään nauttineesta Tobeaksesta, joka sinkoutuu kesken mannertenvälisen lennon maailmanlopun pyörteisiin.

Viimeinen Atlantis on kaunis kuvaus romahtavasta maailmasta ja pakomatkasta sen halki. Näytelmä perustuu Stam1na-yhtyeen kitaristi-laulaja Antti Hyyrysen kiitettyyn ja ajatuksia herättävään esikoisromaaniin vuodelta 2020 ja Stam1na-yhtyeen suosittuun levyyn vuodelta 2011. Hyyrynen vastaa myös näytelmän musiikista ja sen sovituksesta. Näyttämölle teoksen dramatisoi ja ohjaa vierailijana Tuomo Rämö.

Ensi-ilta la 26.11. klo 19   
Kantaesitys   

Liput 20 €/ 25 € / 30 €  

Lisätiedot Viimeinen Atlantis - Lappeenrannan teatteri (lprteatteri.fi)   

Liput VIIMEINEN ATLANTIS - osta viralliset liput | lippu.fi

Syyskauden vierailuissa korostuu komedia

Syyskuussa Lappeenrannan kaupunginteatterissa vierailee Red Nose Company, joka on yksi Suomen kysytyimmistä kiertueteattereista. Tällä kertaa ryhmä esittää helmikuussa 2022 Kansallisteatterin suurella näyttämöllä ensi-iltansa saaneen komedian Aleksis Kivestä. Lavalla nähdään Red Nose Companyn näyttelijät Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama sekä kamariorkesteri Avantin jousikvartetti.

Marraskuussa naurua pimeneviin iltoihin tuovat Saikkua, kiitos! OSA 3 sekä Tuula ja Pirkko – Meil on aina Toro -komediaesitykset. Saikkua, kiitos! OSA 3 marssittaa Lappeenrannan kaupunginteatterin näyttämölle Mikko Kivisen, Ville Keskilän ja Kalle Pylvänäisen, jotka jatkavat suomalaisen terveydenhuollon ruotimista supersuositun sketsiviihteen keinoin. Tuula ja Pirkko – Meil on aina Toro -esityksen takaa löytyvät Minna Kivelä ja Ria Kataja, jotka esittävät yhdessä noin 170-vuotiaita ystävättäriä, jotka päättävät matkustaa Fuengirolaan.

Syyskauden vierailuja täydentää koronapandemian vuoksi siirtynyt Pate Mustajärven – tämä(kin) tarina on tosi -konsertti, jossa Mustajärven tunnetut kappaleet yhdistyvät muusikkolegendan väkeviin tarinoihin.

Aleksis Kivi   

TO 22.9. klo 19   

Liput 20 € / 27 € / 32 €  

Lisätiedot Aleksis Kivi - Lappeenrannan teatteri (lprteatteri.fi)   

Liput RED NOSE COMPANY FEAT AVANTI! ALEKSIS KIVI, Lappeenranta - osta viralliset liput | lippu.fi   

Pate Mustajärvi – tämä(kin) tarina on tosi  

LA 8.10. klo 19   

Liput 35 €  

Lisätiedot Pate Mustajärvi - tämä(kin) tarina on tosi - Lappeenrannan teatteri (lprteatteri.fi)    

Liput PATE MUSTAJÄRVI - TÄMÄ(KIN) TARINA ON TOSI, 08.10.2022 19:00, Lappeenrannan kaupunginteatteri, suuri näyttämö, LAPPEENRANTA | lippu.fi

Saikkua, kiitos! OSA 3  

MA 7.11. klo 19  

TI 8.11. klo 19  

Liput 38 €    

Lisätiedot Saikkua kiitos, osa 3. - Lappeenrannan teatteri (lprteatteri.fi)   

Liput SAIKKUA, KIITOS! - OSA 3, 07.11.2022 19:00, Lappeenrannan kaupunginteatteri, suuri näyttämö, LAPPEENRANTA | lippu.fi

Tuula ja Pirkko – Meil on aina Toro  

KE 23.11. klo 19  

Liput 28 € / 32 €   

Lisätiedot Tuula ja Pirkko - meil on ain Toro - Lappeenrannan teatteri (lprteatteri.fi)   

Liput TUULA JA PIRKKO - MEIL ON AINA TORO - osta viralliset liput | lippu.fi