Etusivu Osallistu ja vaikutaLappeenrannan kaupungin keskustan aukioiden ja puistojen taiteeseen voi tutustua kaikille avoimilla opastuskierroksilla
Ajankohtaista
22.6.2022 16.54

Lappeenrannan kaupungin keskustan aukioiden ja puistojen taiteeseen voi tutustua kaikille avoimilla opastuskierroksilla

Lappeenrannan kaupunki järjestää kesällä opastettuja taidekierroksia, jotka johdattavat kaupungin keskustan puistojen ja aukioiden taiteeseen. Kierroksilla tutustutaan kaupunkisuunnittelun oppaiden avustuksella paitsi kaikista uusimpiin teoksiin, niin myös kaupunkilaisia pitkään ihastuttaneisiin vanhempiin veistoksiin. Opastettuja taidekierroksia järjestetään tiistaisin 28.6., 12.7., 26.7., ja 9.8. Lähtö kierroksille tapahtuu klo 11 kaupungintalon edestä.

Kierrokset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eikä niihin osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista.

Opastettuja kiertokävelyitä järjestävä Jaana Kestola kaupunkisuunnittelusta kertoo, että kierrosten tavoitteena on tuoda taidetta tutuksi kaupungin asukkaille ja kaupungissa vieraileville.

- Lappeenrantaan on tullut lähivuosina hurjasti uutta taidetta ja haluamme esitellä sitä ihmisille.

- Haluamme pitää tunnelman rentona ja mukavana, jonka vuoksi osallistuminenkin on tehty helpoksi. Kierrokselle voikin liittyä mukaan ilman ennakkoilmoittautumista vaikka kesken matkan porukan huomatessaan, tai lähteä kesken kävelyn vaikkapa kahville tai ystäviä tapaamaan.

Yhden kierroksen kesto on noin 1h 45 min ja sen aikana kuljetaan neljän kilometrin matka.

- Kierros alkaa Lappeenrannan kaupungintalon edestä ja mutkittelee ympäri kaupungin keskustaa jalkakäytäviä ja viheralueita pitkin. Lopetamme kierroksen kaupungintalon edustatorille.

- Kannattaa varata mukavat kengät ja kuumana päivänä vettä mukaan, Kestola vinkkaa.

Osa kierroksista järjestetään siten, että niissä on mukana myös teoksia toteuttaneita taiteilijoita.

- Taidekierroksille on tulossa mukaan myös teoksia toteuttaneita taiteilijoita, jotka kertovat lyhyesti paitsi toteuttamastaan teoksestaan, niin myös omasta taiteellisesta työskentelystään, Kestola kertoo innostuneena.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunkisuunnittelu

Jaana Kestola, 040 5568303, jaana.j.kestola@lappeenranta.fi

Mikko Holm, 040 663 7753, mikko.holm@lappeenranta.fi (tavoitettavissa 6.7. saakka)