Etusivu KaupunkimmeKulttuurin unelmavuosiKevät 2022 on Lappeenrannan kaupunginteatterissa monipuolisen teatteritarjonnan juhlaa – Suurella näyttämöllä nähdään Mozartista sekä hänen kilpailijastaan Salierista kertova näytelmä Amadeus
3.11.2021 12.55

Kevät 2022 on Lappeenrannan kaupunginteatterissa monipuolisen teatteritarjonnan juhlaa – Suurella näyttämöllä nähdään Mozartista sekä hänen kilpailijastaan Salierista kertova näytelmä Amadeus

Lappeenrannan kaupunginteatterin kevään ohjelmistossa on kolme uutta ensi-iltaa. Helmikuussa Suurella näyttämöllä nähdään Peter Shafferin Amadeus ja Pienellä näyttämöllä Okko Leon Kenttä. Toukokuussa ensi-illassa on Lappeenrannan lukioteatterin musikaalikomedia Tunteellinen kone. Paluun ohjelmistoon tekee Teatteri Kesyn kanssa toteutettu yhteistuotanto M/S Framilla -risteilyrevyy. Kevään ohjelmistoa täydentävät valikoidut vierailuesitykset sekä syysohjelmistosta jatkavat näytelmät Idän pikajunan arvoitus, Robin Hood, 9 hyvää syytä elää sekä TOSIssaan-LIVEä!.

Lappeenrannan kaupunginteatterin kevään 2022 monipuolinen ohjelmisto juhlii paluuta takaisin teatterielämysten äärelle. Helmikuussa ensi-iltansa Suurella näyttämöllä saa ihmisiä ympäri maailmaa lumonnut draama Amadeus sekä Pienellä näyttämöllä kahdesta unohdetusta kenttävaksista kertova draamakomedia Kenttä, jonka koskettava ajankuva ja musta huumori eivät jätä ketään kylmäksi. Toukokuussa Suuren näyttämön valtaa Lappeenrannan lukioteatterin humoristinen jukeboxmusikaali Tunteellinen kone, joka kertoo suurperheen isästä, joka on omistautunut tekoälyhankkeelleen: ihmisen kaltaiselle robotille.

Kevään ohjelmistossa jatkavat myös koko perheen seikkailunäytelmä Robin Hood, jännitysnäytelmä Idän pikajunan arvoitus, tosi-tv-teatteri-show TOSIssaan–LIVEä! sekä toiveikas selviytymistarina 9 hyvää syytä elää. Toukokuussa ohjelmistoon palaa Teatteri KESY:n kanssa yhteistuotantona tehty hersyvä M/S Framilla -risteilyrevyy. Ohjelmistoa täydentävät myös Suomen suosituimmat kiertävät esitykset: 10.3. Pate Mustajärven tarinoita ja musiikkia yhdistelevä Tämä(kin) tarina on tosi -vierailuesitys, 16.3 Tanssien tähtiin Show sekä 21.3. Saikkua kiitos, osa 3.

Amadeus – Kateutta, kauneutta ja rakkautta Mozartin ajan Wienissä2110-LPR-teatteri-Amadeus-lippu-header-558x300.jpg

Peter Shafferin Amadeus on fiktiivinen tarina historiallisista henkilöistä mestarisäveltäjä Wolfgang Amadeus Mozartista ja hänen kilpailijastaan Antonio Salierista sekä 1700-luvun lopun Wienin hovista.  

– Päähenkilönä näytelmässä on hovisäveltäjä Salieri, joka elämänsä viimeisenä yönä paljastaa, kuinka hän murhasi Mozartin. Tästä alkaa vaiheikas tapahtumien ketju, joka johdattaa katsojat Wienin hoviin juonitteluineen, kertoo näytelmän ohjaaja Iiris Rannio.

Traagisia ihmiskohtaloita ja inhimillisyyden epämiellyttäviäkin puolia esiin nostavassa näytelmässä on tilaa myös huumorille ja rakkaudelle. Se esittelee katsojille myös Mozartin vähemmälle huomiolle jääneen luonteenlaadun, joka ei aina sovi hovin etikettiin.

”Jumalan musiikkia” säveltävä Mozart osoittautuu pieruhuumoriveikoksi, vilpittömäksi luonnonlapseksi, joka ei kunnioita hierarkiaa. Etiketin mukaan menestynyt, pokkuroiva Salieri on puolestaan vastakohta kaikelle tälle. Vilpittömyys ja etiketti törmäävät toisiinsa, Rannio kuvaa.

Amadeus on teatteritaiteen moderni klassikko, joka on lumonnut katsojia ympäri maailmaa myös Miloš Formanin samannimisenä elokuvaversiona. Näytelmän tunteisiin pureutuvaa kaunista maailmaa luo myös esityksessä kuultava Mozartin ihana musiikki.

Suuren näyttämön tuotannossa on mukana miltei koko oma näyttelijäkaarti sekä avustajia. Pääroolissa Salierina nähdään Seppo Kaisanlahti ja Mozartina Antti Saarikallio. Constanze Mozartin roolissa on Henna Wallin. Lavastuksesta ja puvustuksesta vastaa Mimmi Resman.

Ensi-ilta 25.2.2022 klo 19
Suurella näyttämöllä

Unohdettujen kentällä kukkii musta huumori

Leo Okon käsikirjoittama draamakomedia Kenttä on tarina kahdesta unohdetusta ihmisestä, Minnasta ja Anterosta, jotka työskentelevät tukityöllistettyinä kenttävakseina pesäpallokentällä. Minnan ja Anteron päivät kuluvat haaveillen, kinastellen ja tulevaa koululaisottelua valmistellen.

Näytelmän ohjaaja Vilma Ilmari Putron kertoo, että vaikka näytelmän dialogi on hauskaa ja se sisältää paljon mustaa huumoria, on sillä syvempikin sanoma.

– Kenttä on ajankohtainen tarina kasvuajatusten ja kilpailuyhteiskunnan jalkoihin jääneistä ihmisistä. Se on tarina väliinputoajista maailmassa, jossa ihmisarvon tuottaa pelipaikka ja menestys työkentällä, Putro kuvaa.

Minnan roolissa nähdään Anna-Kaisa Makkonen ja Anterona Turo Marttila. Lavastuksesta sekä puvustuksesta vastaa Samuli Halla.

Ensi-ilta 19.2.2022 klo 19
Pienellä näyttämöllä

Lukioteatterin Tunteellinen kone on jukeboxmusikaali

Toukokuussa ensi-iltaan tuleva Lappeenrannan lukioteatterin Tunteellinen kone on Hanna Suutelan käsikirjoittama ja Matti Suomelan sovittama musikaali suurperheen isästä, joka on omistautunut tekoälyhankkeelleen: ihmisen kaltaiselle robotille. Äidin kuoleman jälkeen perhe on ajautunut kaaokseen, joka vain syvenee, kun lapset onnistuvat herättämään robotin eloon.

Koko perheen komediallisessa jukeboxmusikaalissa tarinaa vie eteenpäin tutut 2000-luvun pop- ja rock-kappaleet.

Tunteellinen kone nähdään Lappeenrannan lukioteatterin esittämänä noin 60 nuoren voimin. Näytelmän ohjaa Marika Kesseli ja apulaisohjaajana on Susanna Kauppi. Lavastuksesta vastaa Samuli Halla ja puvustuksista Päivi Hanttu-Lindström.

Ensi-ilta 7.5.2022 klo 19

Suurella näyttämöllä

 

Lipunmyynti:

Asiakaspalvelukeskus Winkki

Villimiehenkatu 1, kaupungintalo 1.krs

Avoinna ma-pe klo 8.30–16.30

Puhelin, sähköposti ja chatpalvelu:

puh. 05 616 2220, teatteri@lappeenranta.fi

Liput verkosta: https://www.lippu.fi/city/lappeenranta-143/venue/lappeenrannan-kaupunginteatteri-19349/

 

Lisätiedot:

Iiris Rannio
Teatterinjohtaja  

iiris.rannio@lappeenranta.fi
0505719163