Etusivu PalvelutEksote tiedottaa: Eksoten hammashoidossa otetaan käyttöön etävastaanotot
Ajankohtaista
1.3.2021 11.26

Eksote tiedottaa: Eksoten hammashoidossa otetaan käyttöön etävastaanotot

Etävastaanotto on verkossa tapahtuva vastaanotto, jossa ammattilainen ja potilas kohtaavat videoyhteyden välityksellä, etäyhteyden kautta. Etävastaanoton avulla asiakkaita, potilaita ja henkilökuntaa ei turhaan altisteta tartuntariskille. Etävastaanotto korvaa tavallisen vastaanottokäynnin.

Etävastaanotot ovat uutta hammashoidossa. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote kehittää vielä toimintaa. Ensimmäisenä etävastaanottoina toteutetaan 1-vuotiaiden lasten hammastarkastuksia. Rinnalla jatkuvat myös 1-vuotiaiden perinteiset vastaanotot hammashoitoloissa, kunnes etävastaanotot toimivat sujuvasti.

Ensimmäiset etävastaanotot ovat maaliskuussa 2021, ja kutsut niihin saapuvat kirjeellä kotiin.

Kutsukirjeessä on infoa siitä, miten videovastaanottoa varten tulee toimia. Videovastaanotolle kirjautumista varten tarvitaan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Asiointipalveluun kirjaudutaan lapsen vanhemman tunnuksilla. Videovastaanotto tapahtuu Eksoten sähköisessä asiointipalvelussa. Videovälitteiseen etävastaanottoon vanhempi tarvitsee internet-yhteyden, tietokoneen, jossa on kamera sekä mikrofoni ja kaiuttimet / kuulokkeet tai älypuhelimen. Etävastaanotolle pääsee nettilinkistä, jonka lapsen vanhempi saa Eksoten asiointipalveluun viestinä. Vastaanotolla keskustellaan terveys- ja omahoitotottumuksista ja kartoitetaan lapsen hampaiston tilanne.

Etävastaanottojen toivotaan helpottavan pienten lasten vanhempien arkea, ja koska palvelu on uutta, toivomme vanhemmilta palautetta heti vastaanoton lopuksi.

Lisätietoja medialle:
Johtava ylihammaslääkäri Maarit Natunen 040 194 4900 maarit.natunen@eksote.fi
Projektityöntekijä Tari Niemelä-Tuuva 040 846 9856 tari.niemela-tuuva@eksote.fi (poissa 1.-7.3.2021)