Palvelut
Valitse taso

Eläinlääkintähuollon yhteystiedot


Lappeenrannan kaupungin sekä Lemin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kuntien eläinlääkintähuollon tehtävistä huolehtivat Lappeenrannan seudun ympäristötoimen kunnaneläinlääkärit. Seudun alue on jaettu kunnittain ja eläinlääkäreittäin päävastuualueisiin.

Ohjeistus asiakkaille koronavirustilanteen johdosta:


Varaudumme myös eläinlääkintähuollossa koronaviruksen osalta – sekä suojataksemme asiakkaitamme että myös turvataksemme ympärivuorokautisen eläinlääkintähuollon, päivystäviä eläinlääkäreitä ei ole montaa

Muutama käytännön ohje asiakkaillemme:
- pyydämme pesemään kädet ennen vastaanotolle tuloa
- tilakäyntien osalta pyydämme huolehtimaan, että varaatte eläinlääkärille käsienpesupisteen
- otamme vain yhden henkilön eläimen kanssa vastaanottohuoneeseen
- vältämme kättelyä
- mikäli sinulla tai läheiselläsi on oireita tai olet tullut ulkomaan matkalta, niin toivomme, että mahdollisuuksien mukaan pyytäisit jotain muuta tuomaan eläimen vastaanotolle. Pakkotilanteessa pyydämme sinua olemaan yhteydessä etukäteen eläinlääkäriin, niin voitte pohtia yhdessä vaihtoehtoja parhaille toimintatavoille.
- Pyydämme myös tilakäyntien yhteydessä kertomaan etukäteen eläinlääkärille, mikäli sinulla/läheisilläsi on oireita tai olette palanneet ulkomaan matkalta

Koronavirustilanteesta johtuen Pohjolankadun vastaanoton arkipäivisin klo 15-16 toimivat AVOVASTAANOTOT ON PERUTTU toistaiseksi.

Eläinlääkäreiden päävastuualueet ja yhteystiedot (puhelinaika ajanvarauksille arkipäivisin)

Lappeenranta (myös ent. Joutsenon ja Ylämaan alueet), Taipalsaari

Kunnaneläinlääkäri vs. Sonja Käyhty, p. 0400 258 758 (klo 8 - 9)
(Pohjolankatu 14, Lpr) 

Kunnaneläinlääkäri Emilia Heinikainen, p. 0400 340 785 (klo 8-9)
(Pohjolankatu 14, Lpr)

Kunnaneläinlääkäri Sari Maijanen, p. 0400 256 162 (klo 8 – 9)
(Pohjolankatu 14, Lpr)

Kunnaneläinlääkäri Emilia Niiva, p. 040 742 9972 (klo 8 - 9)
(Joutsenon alue)
(Joutseno-talo Kesolantie 1, Joutseno)

Kunnaneläinlääkäri Heidi Harinen, p. 0400 154 577 (klo 8-9, pääsääntöisesti ma,ti, pe)

Lemi

Kunnaneläinlääkäri Anne Vertanen , p. 040 5364 736 (klo 8 - 9.30)
(Toukkalantie 3, Lemi, terveyskeskuksen alakerta) 

Luumäki

Seutueläinlääkäri Elina Sihvo , p. 0400 255 954 (klo 8 – 9.30)
(Marttilantie 28, Taavetti, terveyskeskuksen alakerta)

Savitaipale

Kunnaneläinlääkäri Heidi Kummunsalo , p. 0400 256 174 (klo 8 – 9.30)
(Peltoinlahdentie 11 B 1, Savitaipale, sisäänkäynti alapihalta)


Ajanvaraus vastaanotoille ja kotikäynneille 

Aika varataan suoraan kunkin eläinlääkärin omasta puhelinnumerosta yllämainittuina puhelinaikoina, jolloin eläinlääkärit ovat parhaiten tavoitettavissa. VASTAANOTTOAVUSTAJALTA EI VOI VARATA VASTAANOTTOAIKOJA. Puhelinajan jälkeen eläinlääkärit vastaavat puhelimeen työtehtävien salliessa. Tarvittaessa puhelimen vastaajaan voi jättää soittopyynnön.
Eläinlääkärillä on oikeus periä peruuttamatta jätetyistä tai käyntipäivänä perutuista ajanvarauksista kunnaneläinlääkäritaksan mukainen käyntimaksu. Sovitun ajan peruuttaminen tehdään suoraan eläinlääkärille.
Kotikäynnit potilaan luo ja potilasaika eläinlääkärin vastaanotolla varataan pääsääntöisesti oman vastuualueen eläinlääkäriltä. Seudun kuntien eläinlääkärien vastaanotot sijaitsevat kuntien sivutoimipisteissä sekä Lappeenrannan kaupungin pieneläinvastaanotolla, osoitteessa Pohjolankatu 14.

Lappeenrannan kaupungin pieneläinvastaanotto


Ajanvarauksella sovittujen potilaskäyntien lisäksi toimii Lappeenrannan kaupungin pieneläinvastaanotolla avovastaanotto ilman ajanvarausta arkisin klo 15 – 16. Avovastaanotto on tarkoitettu rokotuksia yms. pieniä toimenpiteitä varten. Pieneläinvastaanotolla maksuvälineinä käyvät käteinen tai pankkikortti.
Pieneläinvastaanoton puhelimeen 040 7545 659 vastaa avustaja Jaana
Vento klo 9 - 16.

Koronavirustilanteesta johtuen Pohjolankadun vastaanoton arkipäivisin klo 15-16 toimivat AVOVASTAANOTOT ON PERUTTU toistaiseksi.

Eläinlääkäripäivystys illalla, yöllä ja viikonloppuna


Päivystävä eläinlääkäri on tavoitettavissa numerosta 0600 17070 virka-ajan ulkopuolella klo 16-08 ja viikonloppuisin/pyhäisin. Päivystyspuhelin on maksullinen (klo 16-22 klo 1,73 €/min + pvm ja
klo 22-08 3,46 €/min + pvm). 

Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu kiireellistä hoitoa vaativien eläinten sairastapauksia varten. Lappeenrannan seudun ympäristötoimen alueella on kerrallaan yksi päivystävä eläinlääkäri. Päivystysvastaanotto voi olla joko Lappeenrannassa tai jossakin sivutoimipisteistä, joten sen osoite on hyvä tarkistaa ennen potilaan kuljettamista hoidettavaksi.

Eläinlääkintähuollon hallinto

Eläinlääkintähuolto on osa ympäristöterveydenhuollon tulosyksikköä, jonka johtaja on terveysvalvonnan johtaja Päivi Roine puh. 05 616 4377, 040 540 6505. Eläinlääkäreiden esimiehenä toimii seutueläinlääkäri Elina Sihvo , puh. 0400 255 954.

  • Eläinlääkäripäivystys iltaisin ja viikonloppuisin

    Eläinlääkäripäivystys iltaisin ja viikonloppuisin

    Lue lisää