Valitse taso

Lappeenrannan kaupungin vapaat tontit

Lappeenrannan kaupungilla on tarjolla monipuolisesti tontteja, jotka mahdollistavat oman kodin rakentamisen. Ympärillä oleva puhdas luonto ja kaupungin lukuisat puistot tekevät asumisesta viihtyisää ja hyvät liikenneyhteydet tarjoavat vaivatonta liikkumista.

Tontteja löytyy eri puolilta Lappeenrantaa. Tarjolla olevat omakoti-, rivitalo- ja kerrostalotontit löytyvät kätevästi kaupungin karttapalvelun kautta. Tonttien hintoja, pinta-alaa ja rakentamisoikeutta sekä esimerkiksi asemakaavamääräyksiä on mahdollista tarkastella saman palvelun kautta.

Tietoa kaupungin maankäyttö- ja tonttiasioista löydät sivuston Kaupungin maankäyttö- ja tonttiasiat kautta.


Tontteja on tarjolla mm. seuraavilla alueilla

Joutseno

Joutsenon historia ulottuu aina vuoteen 1639 saakka. Vuonna 2009 Lappeenrantaan liittynyt kaupunki koostuu useista eri alueista ja kylistä, joita kaikkia sitoo vahva yhteys ympäröivään luontoon sekä alueen vahvaan ja perinteikkääseen historiaan.
Joutsenon alueelta löytyy mm. monipuolisia liikuntamahdollisuuksia, museoita, kirkko, palveluita, Joutsenon opisto, kouluja ja Myllymäen laskettelukeskus.

Korvenkylä

Imatran kaupungin naapurissa sijaitseva Korvenkylä on viihtyisä osa Joutsenoa ja Lappeenrantaa. Korvenkylän alueella sijaitsee myös Rauhan kylpylä, jonka tarjoamat monipuoliset palvelut mahdollistavat elämästä ja sen iloista nauttimisen. Lähellä sijaitseva Saimaa antaa mahdollisuuden antautua luonnon monimuotoiselle kauneudelle.

Myllymäki

1800-luvun Juvakassa sijainneen tuulimyllyn mukaan nimetty Myllymäki on pientalovaltaista asuinaluetta. Kauppakeskittymän läheisyydessä sijaitseva Myllymäen asuinalue koostuu suurelta osin 1900-luvun alkupuolen asuintaloista.
Myllymäen alueella sijaitsee koulu, päiväkoti, hyvät viheralueet ja ulkoilureittejä. Sen lisäksi alueelta löytyy laadukas Frisbeegolf-rata.

Ruoholampi

Lappeenrannan uusimpiin kaupunginosiin lukeutuva Ruoholampi on saanut nimensä alueella sijaitsevan lammen mukaan. Alueen rakennuskanta on suurelta osin 2000-luvun omakotitaloja sekä rivitaloja. Ruoho-lammella on myös vielä rakentamatonta asuinaluetta.

Ruoholammella sijaitsevat päiväkoti, Ruoholampi, Lappeen koulu, vanhoja bunkkerirakennelmia sekä Salpalinjan eri kohteita.

Rutola

Historialtaan värikäs Rutola on rakennettu 1800-luvun alussa tukinuittoväylän varteen sahakyläksi. Rutolan alueella on lisäksi Rutolan luolasto, jota on käytetty armeijan asevarastona. Alueella on muun muassa 1950-1970-lukujen pientalokantaa.
Alueelta löydät Rutolan luolaston, Vanhan sahan kivijalkoja, vanhan kyläkoulun ja melonta- ja metsäreittejä. Lisäksi alueella toimii vapaapalokunta.

Voisalmi

Salpalinjan halkomassa Voisalmessa sijaitsee panssari-vaunuesteitä sekä useita erilaisia bunkkerirakennelmia. Suurin osa alueen rakennuksista on 1970-80-luvuilta. Alueella on monipuoliset palvelut sekä useita virkistysmahdollisuuksia.
Alueella sijaitsee koulu, päiväkoti, hyviä palveluita, urheilukenttä ja uimaranta, Salpalinjan kohteita sekä erilaisia kuntoilureittejä.