Valitse taso

Horisontti - vihreä teemayleiskaava

Lappeenrannan kaupunki valmistelee uutta vihreää teemayleiskaavaa, Horisonttia. Kaavan tarkoituksena on tutkia yleiskaavatasolla muun muassa kaupungin viheralueverkostoa sekä yritystoiminnan ja liikenteen näkökulmasta niitä ratkaisuja, joilla pyrimme kohti vihreämpää ja kestävämpää kaupunkia. Haluamme sinut mukaan suunnitteluun! Tutustu osallistumismahdollisuuksiin Osallistu! -sivulla.

Horisontti - Mistä on kyse?

Teemayleiskaavassa käsitellään muun muassa viheralueverkostoa luonnon monimuotoisuuden ja virkistyksen näkökulmasta. Kaavalla tuodaan myös näkyväksi erilaisten viheralueiden luonne ja merkitys.  Vihreällä teemayleiskaavalla edistetään kestävää liikkumista.Tavoitteena on sujuvat arjen verkostot ja miellyttävä liikkumisympäristö kävelijöille ja pyöräilijöille. Kaavan valmistelussa mahdollistetaan liikenteen kehittäminen sulkematta pois uusiakaan ratkaisuja.  Kaavan tavoitteena on parantaa kestävän energian yritystoiminnan toimintaedellytyksiä ja kestävän energian hyödyntämismahdollisuuksia. 

Kaavalla on kolme painopistettä:

1. Hyvinvoiva kaupunki
- tutkitaan mm. viheralueverkostoa luonnon monimuotoisuuden ja virkistyksen näkökulmista, verkoston kytkeytyneisyyttä, monipuolisuutta (millaisia viheralueita kaupungissa on), hulevesien hallintaa, huomioidaan pohjavesialueiden päivitys 

2. Kestävä liikkuminen
- mm. pyöräilyverkoston, kävelyolosuhteiden ja julkisen liikenteen kehittäminen 

3. Puhdas teknologia
- mm. ympäristöalan yritykset ja uusiutuva energiantuotanto

kolme teemaa copy.jpg

Missä mennään nyt?

greenetusivu.jpg

  • Erilaisten selvitysten laadinta
  • Aloitusvaiheen työpajoissa saadun palautteen kokoaminen ja analysointi

Yhteystiedot

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, 040 653 0745

Yleiskaavainsinööri Annamari Kauhanen, 040 575 5590

Työpajoihin liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä: vuorovaikutussuunnittelija Mikko Holm, 040 663 7753