Valitse taso

Kolmannen kauden PR-lähettiläs

Saara Östmanin Lappeenranta on tulvillaan soittoa, laulua ja teatteria

pr_saara_96B6710_400x267.jpg

Sinä vuonna, kun esikoistyttö Saara täytti 11 vuotta, Östmanin perhe muutti Tampereelta Lappeenrantaan.

Seitsemän vuotta sitten paikkakunnan vaihdos tuntui pikkutytöstä haikealta, mutta nyt lukiolainen ja kotikaupunkinsa nuori PR-lähettiläs Saara Östman iloitsee vilpittömästi perheensä paluumuutosta äidin kotiseudulle.

– Onhan Lappeenranta antanut minulle niin paljon mahdollisuuksia. Jotenkin täällä asiat ovat paremmin hallittavissa, mahdollisuudet näkyvillä ja osallistuminen helppoa. Minun Lappeenrantani on tulvillaan soittoa, laulua ja teatteria, Saara hymyilee.

Sekä Saara että kaksi vuotta nuorempi pikkuveli ovat käyneet äidin ja isän kanssa esiintymiskeikoilla pienestä pitäen. Musiikki on pysynyt yhteisenä harrastuksena ja vieläkin perhe esiintyy silloin tällöin yhdessä.

– Musiikkiin on ollut helppo tarttua, koska se kuuluu elämäntapaamme, isoisäkin on musikaalinen, samoin eno ja serkut. Aloitin Taidekoulu Estradissa kitaralla, musiikkiopistossa harjoittelen pianonsoittoa, kansanmusiikkiyhtye Roihussa soitan muun muassa sähköbassoa ja äidin opastuksella tapailen harmonikkaa, mutta ennen kaikkea rakastan laulamista. Myös tanssiminen on ihanaa, Saara kertoo.

Harrastuksista voimia koulunkäyntiin

Lukio toi Saaran harrastuksiin teatterin, jonka ilmapiiriä hän on haistellut myös Taidekoulu Estradilla bändikoulun, sirkuksen ja nuorisoteatterin yhteisprojekteissa. Vuonna 2017 Saara nähdään Lappeenrannan kaupunginteatterin ja lukioteatterin yhteisnäytelmässä Nahkatakkinen tyttö.

Lukion jälkeen Saara haluaisi opiskeleman alalle, johon musiikki jollain tavalla kuuluu.

– Pitkään olen haaveillut musiikinopettajan työstä, mutta lukioteatterissa olen oivaltanut, että esiintyminenkin voisi liittyä ammattiini.

Saara on onnistunut sovittamaan koulun ja harrastukset yhteen, ja välillä aikaa jopa säästyy, koska musiikilla ja teatterilla voi jonkin verran korvata lukion valinnaisaineita.

– Tavoitteeni ovat musiikissa, mutta haluan hoitaa koulunkin hyvin. Koen, että saan harrastuksista voimia koulunkäyntiin ja opettajilta henkistä tukea harrastuksiin, Saara naurahtaa.

Kotikaupunkinsa PR-lähettiläs

pr Saara lpr_terassi_96B6603_408x272.jpg

Saara Östman on neljän muun lappeenrantalaisnuoren rinnalla kotikaupunkinsa kolmannen kauden PR-lähettiläs. Kausi kestää vuoden 2018 huhtikuulle.

Lappeenrannan kaupunki valitsee kaksivuotiskausittain PR-lähettiläiksi viisi harrastuksessaan menestyvää, luontevasti esiintyvää ja kaupunkia postitiivisesti edustavaa nuorta, jotka ovat kannustavia esikuvia muille paikkakunnan nuorille.

Saara on jo osallistunut kotikaupunkinsa markkinointikuvauksiin, esiintynyt tapahtumissa, esitellyt Lappeenrantaa ja päivittänyt Instagramia. Luvassa on myös blogeja kaupungin verkkosivuille.

12. marraskuuta kaupunginteatterissa käyntinsä jälkeen Saara kirjoitti kaupungin Instagramiin:

”Tänään kävin nauttimassa kulttuurista kaupunginteatterissa, ja olipa mahtavaa!! Pääsin myös yhteiskuvaan upean työryhmän kanssa. Nää tyypit on ihan huikeita.”

Mervi Palonen