Valitse taso

Nuorisovaltuusto

Lappeenrannan nuorisovaltuustoon on valittu kouluvaaleilla 31 valtuutettua. Valtuutetut ovat iältään 13-18-vuotiaita Lappeenrannan asukkaita. Nykyisen nuorisovaltuuston toimikausi on 2020-2021.

Nuorisovaltuusto voi päättää esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestämisestä ja se voi tehdä ehdotuksia sekä antaa palautetta kaupungille. Valtuuston pääasiallinen tehtävä on saada nuorten ääni kuulumaan kaupungin päätöksenteossa.

Nuorisovaltuuston edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus eri lautakunnissa, jos niissä siten erikseen päätetään. Valtuustolla on oma budjetti, joka turvaa valtuuston itsenäisen toiminnan. Se kattaa syntyvät kustannukset, kuten erilaiset matkat (kokoukset, koulutukset), puhelut jne.

Lappeenrannassa nuorisovaltuuston asiat kulkevat nuorisotoimen kautta, jossa yhteys- ja tukihenkilönä toimivat osallisuuskoordinaattori Niina Ljungkvist ja digi- ja osallisuustyöntekijä Sami Taponen.

Yhteystiedot

Lappeenrannan nuorisovaltuusto
Anni Swanin katu 7
53100 Lappeenranta

Nuorisovaltuuston kokoukset


Nuorisovaltuusto kokoontuu toimintakaudellaan n. kerran kuukaudessa Nuoriso- ja monitoimikeskuksessa tai nuorisovaltuuston päättämässä paikassa. Paikan tai ajankohdan muutoksista ilmoitetaan erikseen lehdistötiedotteella ja nuorisotoimen nettisivuilla.

Kokoukset ovat kaikille avoimia! Kokouksissa käsitellään monenlaisia nuoria koskevia asioita ja sieltä saa ensikäden tietoa siitä, mitä kaupungissamme tapahtuu. Toivommekin, että kokouksiin rohkenisi tulla entistä enemmän nuoria kuuntelemaan ja seuraamaan kuinka heitä koskevia asioita hoidetaan.

Yhteydenottoja nuorisovaltuustoa koskevissa kysymyksissä voi tehdä nuorisovaltuuston ohjaajille.

Syksyn 2020 alustavat kokousajankohdat

Kokous 26.8.

Valmistelunuva 14.9.
Kokous 24.9.

Valmistelunuva 19.10.
Kokous 28.10.

Valmistelunuva 16.11.
Kokous 25.11.

Valmistelunuva 7.12.
Kokous 16.12.

Kokoukset ovat klo 17:00 Nuoriso- ja monitoimitalo Monarilla, sali 2.

Muita huomioitavia päiviä

Nuorisovaltuuston kokoukset on kaikille avoimia tapahtumia, kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan kokousta ja/tai ajankohtaista esitelmää.

Nuorisovaltuuston ohjaajat:

Osallisuuskoordinaattori Niina Ljungkvist, p. 040 655 4770

Digi- ja osallisuustyöntekijä Sami Taponen, p. 040 354 9786

Nuorisotoimintayksikön päällikkö Kimmo Hölkki, p. 0400 154 596

sähköpostit: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi