Palvelut
Valitse taso

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Synnyin Tampereella, mutta nykyään kotini on Lappeenrannassa. Olen johtanut Lappeenrannan kaupunkia jo 10 vuotta, ja sinä aikana olen menettänyt sydämeni leppoisalle eteläkarjalaiselle elämäntavalle, joka saa voimansa vihreän ja urbaanin maiseman sopusoinnusta.

Koulutukseltani olen hallintotieteiden maisteri ja ennen tänne tuloa työskentelin kunnanjohtajana Taipalsaarella, Kurikassa ja Vihdissä, josta muutin Lappeenrantaan. Tänne tultuani ihastuin heti Saimaan hallitsemaan maisemaan ja Lappeenrannan poikkeukselliseen kaupunkirakenteeseen. Kaupunginlahdelta ylös kaupunkiin avautuva amfiteatterimainen näkymä tekee edelleenkin minuun voimakkaan vaikutuksen. Sataman ja linnoituksen sijainti keskustan tuntumassa, laajat hyvin hoidetut puistoalueet sekä Lappeenrannalle niin tyypilliset lehmukset tehostavat keskikaupunkimme omaperäistä tunnelmaa.

Kaupunki on paitsi laajentunut myös uudistunut voimakkaasti, mutta se on tapahtunut vanhaa kunnioittaen. Elämme modernissa, kävelypainotteisessa kaupungissa, jossa on tilaa sekä palveluille että ihmisille. Toimiva ja viihtyisä kaupunkirakenne antaa mahdollisuuden asua luonnon äärellä ja samalla hyvien palveluiden keskellä.

Kimmo Jarva.jpgMielestäni eteläkarjalaiset ihmiset erottuvat sosiaalisuudellaan, tuttavallisuudellaan ja avoimuudellaan kaikista muista suomalaisista. Olenkin huomannut, että täällä innovatiivisuus nousee juuri avoimuudesta ja vuorovaikutuksesta. Asioita pohditaan eri näkökulmista ja joskus vaikuttaa siltä, että täkäläisiä ei kiire vaivaa, mutta silti saamme paljon aikaiseksi – koska täällä osataan tehdä yhteistyötä. Meillä tehdään kestäviä menestystarinoita rohkeasti, yhdessä ja eteenpäin katsoen.

Kaupunginjohtajakauteni aikana kaupungin talous on saatu kohtuullisen hyvään tasapainoon ja nyt toteutumassa oleva sote-uudistus parantaa omalta osaltaan merkittävästi tulojen ja menojen tasapainottamista. Niin luottamushenkilöt, kaupungin henkilöstö kuin asukkaatkin ovat kaikki sitoutuneet erittäin hyvin muuttuviin tavoitteisiin, joilla pidämme kaupungin palvelut kilpailukykyisinä ja tasapuolisina kaikille.

Lappeenranta on aina ollut kansainvälinen kaupunki, josta on helppo matkustaa niin itään kuin länteenkin. Haluan edelleen pitää Lappeenrannan lähellä kansainvälisiä yhteyksiä niin liike-elämän kuin matkailun vuoksi. Siksi hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden kehittäminen on kaupunkimme ykkösprioriteetteja. Samaa päämäärää tukee myös satsaaminen koulutukseen ja osaamispohjaiseen yrittäjyyteen. LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu ovat moottoreitamme. Kun täällä kehitettyjä innovaatioita testataan ensin paikallisesti, niille avautuu kansainvälisiä markkinoita ja yrityksemme menestyvät, mikä puolestaan parantaa työllisyyttämme.

Vihreän Lappeenrannan kehittäminen ja Pien-Saimaan suojelu ovat lähellä sydäntäni. Lappeenrantalaisten yhteinen tavoite on jätteetön ja hiilineutraali Lappeenranta vuoteen 2050 mennessä. Resurssiviisailla valinnoilla elinvoimamme kasvaa ja kaupungistamme tulee entistä viihtyisämpi asukkaillemme ja matkailijoille.

Olen tyytyväinen, että paikalliset ihmiset pitävät minua kansanomaisena ja helposti lähestyttävänä. Minua ilahduttaa, että ihmiset tervehtivät vastaan tullessaan kaupungilla tai tulevat vaihtamaan kuulumisia, kun tapaamme kuntosalilla, pyöräilyreiteillä tai tennis- tai padelkentällä. Hyvä vuorovaikutus ylläpitää avointa ja välitöntä ilmapiiriämme. Kun me kaupunkilaiset olemme positiivisia ja ihmisläheisiä, tänne on muidenkin helppo tulla.