Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaOhjattu liikuntaKriteeriperusteiset liikuntakortit
Valitse taso
Erityisryhmien uinti- ja kuntosalikortti

Kortin myöntäminen

Erityisryhmien uinti- ja kuntosalikortti voidaan myöntää sellaisille lappeenrantalaisille henkilöille, joilla on sairauden tai vamman kokonaishaitan luokka vähintään 12 tai liikuntavammasta aiheutuva haittaluokka vähintään 10 (Haittaluokalla tarkoitetaan tapaturmavakuutuslain mukaista haittaluokkaa; sosiaali- ja terveysministeriön asetus n:o 1649/2009).

Henkilöt, jotka saavat Kelan hoito-, vammais- tai kuntoutustukea, sekä henkilö, joilla on voimassa oleva liikkumisesteisen pysäköintitunnus tai EU:n vammaiskortti, ovat oikeutettuja uinti- ja kuntosalikorttiin. Alla mainitut Kelan tunnukset ja lääketieteelliset lausunnot oikeuttavat korttiin. Korttia ei myönnetä, mikäli hoito- tai kuntoutustuki on myönnetty ruokavaliokustannusten perusteella.

Kortin hinta

Uinti- ja kuntosalikortti
  - aikuisilta  65€
  - alle 18v. lapsilta 30€
  Kuntosalikortti 20€

Ulkopaikkakuntalaisen on mahdollista lunastaa kortti tuplahinnalla. Lemin kunnan kanssa on yhteistyösopimus. Kun lemiläinen hakee korttia Lappeenrannan kaupungilta, maksaa asiakas itse kortin normaalin hinnan. Toisen puolen laskun hinnasta maksaa Lemin kunta.

Kortin hintaan tulee lisäksi ensimmäisellä kerralla 6€ maksu älykortista, jolle ladataan vuoden käyttöoikeus. Avustaja pääsee maksutta, mikäli avustustarve on sekä pukeutumis- että allastiloissa tai kuntosalilla. Kortti käy Lpr:n ja Lauritsalan uimahalleihin ja kuntosaleille, Sammonlahden palloiluhallin kuntosalille sekä Joutsenohallin ja Ylämaan kuntosaleille.
Kortti on voimassa ostopäivästä vuoden eteenpäin.

Kortin lunastaminen

Kortin voi lunastaa uimahallin tai Joutsenohallin kassalta voimassa olevalla EU:n vammaiskortilla, liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella tai Kela-kortilla, jossa alla mainittu tunnus.
Kortin lunastamiseen erityisliikunnanohjaajan kautta tarvitaan lääkärintodistus haittaluokasta tai päätös hoito-, vammais- tai kuntoutustuesta. Erityisliikunnanohjaajan kautta kortin voi lunastaa myös alla mainituilla lääketieteellisillä lausunnoilla. Lunastaaksesi kortin erityisliikunnanohjaajalta, varaa aika p. 0400 157 514 tai jenni.lehti@lappeenranta.fi

Kortin uusiminen

Kortin voi uusia uimahallin tai Joutsenohallin kassalla. Mikäli sinulle on myönnetty kortti määräaikaisen päätöksen perusteella, ota yhteyttä erityisliikunnanohjaajaan kortin uusimiseksi.


Kela-kortin tunnukset, jotka oikeuttavat korttiin:

Diagnoosi Kela-kortin tunnus
Astma tai keuhkoahtaumatauti  203
Diabetes 103
Epilepsia 111
Lihastauti 108
MS-tauti 109 tai 303
Parkinsonin tauti 110
Psykiatrinen sairaus 112 tai 188
Reuma 202
Sepelvaltimotauti 206
Sydämen vajaatoiminta 201


Lääketieteelliset lausunnot, jotka oikeuttavat korttiin:

CP-vamma (diagnoosi G80): lääketieteellinen selvitys
Diabetes: lääketieteellinen selvitys tablettihoitoisesta diabeteksesta
Elinsiirtopotilaat: lääketieteellinen selvitys
Etenevät keskushermoston sairaudet (diagnoosit G10-G13): lääketieteellinen selvitys
 Fibromyalgia (diagnoosi M79): lääketieteellinen selvitys
Kehitysvammaiset: kehitysvammahuollon lausunto tai lääketieteellinen selvitys
Lihastauti (diagnoosit G70-G73): lääketieteellinen selvitys
MS-tauti (diagnoosi G35): lääketieteellinen selvitys
Osteoporoosi: lääketieteellinen selvitys
Psoriasisporilas, joka sairastaa myös reumaa
 Psykiatrinen sairaus (diagnoosi F32,2 tai F33,2): lääketieteellinen selvitys tai eläkepäätös / B-lausunto psykiatrisista syistä*
Syöpäpotilaat: lääketieteellinen selvitys, alle kolme vuotta vanha todistus
Alle 16-vuotiaat lapset, joilla esim. ADHD, autismi, epilepsia, astma, diabetes, reuma, syöpä, sydänlapset: lääketieteellinen selvitys

*Henkilöiden, joille erityisryhmien uinti- ja kuntosalikortti myönnetään B-lausunnolla psykiatrisista syistä, tulee esittää vuosittain voimassa oleva todistus erityisliikunnanohjaajalle kortin uusimiseksi.

Lisätietoja: erityisliikunnanohjaaja Jenni Lehti, p. 0400 157 514, jenni.lehti@lappeenranta.fi