Valitse taso

Museoiden verkkoaineistot

Museoilla on nykyisin paljon verkkomateriaalia. Olemme listanneet sekä Lappeenrannan museoiden että muiden museoiden aineistoja helpottaaksemme opettajien työtä. Monen museon valokuva-aineistoja pystyy selaamaan verkossa ja joidenkin museoiden muitakin kokoelmia pystyy selaamaan verkon kautta. Aineistoja tulee verkkoon jatkuvasti lisää, joten täysin kattavaa listausta on mahdotonta tehdä. Ensimmäisenä listalla ovat Lappeenrannan museoiden aineistot ja sen jälkeen muiden museoiden verkkoaineistoja aakkosjärjestyksessä.

 

Finna Lappeenrannan museot

Lappeenrannan museoiden Finna-näkymässä on selattavissa Lappeenrantaan ja Etelä-Karjalaan liittyviä kuvia ja esineitä. Aineistoja voi selata vapaasti, mutta aineistoja käytettäessä niihin on merkittävä julkaisijaksi Etelä-Karjalan museo sekä kuvaajan nimi (jos tiedossa).

Linnoituksen mobiilikierrokset

Linnoituksen mobiilikierrosten avulla voit tutustua Lappeenrannan Linnoituksen historiaan ja kasvillisuuteen.

Arjenhistoria

Arjenhistoria.fi on Työväenmuseo Werstaan, Työväen Arkiston, Kansan Arkiston, Tekniikan museon, Sähkömuseo Elektran, Helsingin yliopistomuseon, Päivälehden museon, Suomen siirtolaisuusmuseon ja Kultamuseon yhteinen verkkoportaali. Se sisältää laajat esine- ja valokuvakokoelmat liittyen työelämän, teollisuuden, tekniikan, tieteen, korkeakouluopetuksen historian, työväenliikkeen ja sosiaalihistorian aihepiireihin.

Ateneum

Googlen Cultural Instituten Art Projectissa on mukana kaikkiaan 55 Ateneumin klassikkoteosta, jotka nähdään verkkopalvelussa korkearesoluutioisina valokuvina ja teosesittelyillä varustettuina. Kansallisgallerian Taidekokoelmat verkossa -palvelusta voi etsiä, hakea ja löytää tietoa ja teoskuvia Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon kokoelmista.

Kantapuu

Kantapuu on museotietokanta, jonka kautta voit selata Suomen Metsämuseo Luston, Lapin metsämuseon, Pielisen museon, Nurmeksen museon, Verlan tehdasmuseon, Ilomantsin museosäätiön sekä Suomen Metsästysmuseon kokoelmia. Kantapuu-tietokanta sisältää laajan valikoiman suomalaisesta metsäkulttuurista kertovia valokuvia, esinekuvia ja niihin liittyviä tietoja sekä kirjakokoelmia. Lisäksi tietokannassa on myös muuta kulttuurihistoriallista aineistoa.

Lottamuseo

Lottamuseon verkkonäyttelyt tarjoavat monipuolista tietoa ja elämyksiä Lottajärjestöstä ja historiasta kiinnostuneille.

Mobilia Tieliikenteen valtakunnallinen erikoismuseo

eMobilia-palvelun kautta on selailtavissa valokuvia ja esineistöä, jotka liittyvät tieliikenteen historiaan.

Museoviraston kuvakokoelmat

Museoviraston Kuvakokoelmat on kansallinen kulttuurihistoriallinen kuva-arkisto, jossa on maamme laajimmat kokoelmat Suomen kulttuurihistoriasta, kansankulttuurista ja vieraista kulttuureista sekä rakennetun kulttuuriympäristön dokumentoinnista. Museoviraston Kuvakokoelmiin kuuluu myös Journalistinen kuva-arkisto JOKA, joka koostuu suomalaisista lehtikuvakokoelmista.

Opi museossa

Opimuseossa.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa ideoita mediakasvatukseen museoissa. Sivusto kokoaa linkkejä museoiden avoimiin kulttuuriaineistoihin, verkkonäyttelyihin ja pelillisiin sisältöihin sekä esittelee kokemuksia museoiden, koulujen ja päiväkotien yhteistyöstä mediakasvatuksen parissa. Suurin osa aineistosta on hyödynnettävissä verkon kautta ja niitä voi soveltaa opetustilanteen mukaan.

Urheilumuseo

Urheilumuseon kuvia selataan museon verkkokaupassa, mutta selailu on maksutonta eikä velvoita ostamiseen.

Suomi syö ja juo

Valtakunnallisessa Suomi syö ja juo -hankkeessa mukana olevat 12 museota avaavat verkossa vapaaseen käyttöön ruoka- ja juomakulttuuriin liittyviä valokuvia sekä tutkimusmateriaalia.

Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museon flickr-tilillä on valokuvia monista aiheista mm. Helsingistä, Ainolasta ja suoalaisesta maataloudesta.

Vapriikki

Siiri-tietopalveluun on koottu valokuvia ja esineitä Tampereen museoiden kokoelmista.