Valitse taso

Lappeenrannan taidemuseon kokoelmat

Lappeenrannan taidemuseon kokoelmat ovat muodostuneet vuodesta 1965 alkaen. Painopistealueina on kaakkoissuomalainen nykytaide 1960-luvulta nykypäivään ja luovutetun Karjalankannaksen ja Viipurin kuvataide. Eri kokoelmiin voit tutustua tarkemmin alla olevien linkkien kautta.

Lappeenrannan taidemuseon kokoelmat

Viipurin Taiteenystävät ry:n talletuskokoelma

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön kokoelma
                     
Pamaus-seuran talletuskokoelma

Joutseno-kokoelma

 

Kokoelmia verkossa

Lappeenrannan museot on julkaissut oman Finna-näkymän. Sen kautta voi tutustua museon tarjoamiin digitaalisiin kokoelma-aineistoihin verkon kautta. Tarkoituksena on jatkossa julkaista lisää museon keskeisimpiä ja kysytyimpiä kokoelma-aineistoja Finnassa ja parantaa näin kokoelmien saavutettavuutta. Finna on suomalaisten museoiden, arkistojen ja kirjastojen yhteinen käyttöliittymä. Sen kautta on mahdollisuus hakea ja tarkastella museoiden, arkistojen ja kirjaston digitaalisessa muodossa olevia aineistoja. 

Lappeenrannan museoiden näkymä löytyy täältä:

lappeenrannan finna logo.png


Lappeenrannan museoiden kokoelmapalvelut ovat poissa käytöstä 1.10.2020 - 28.2.2021 välisenä aikana


Lappeenrannan museot sulkevat kaikki kokoelmapalvelunsa 1.10.2020 - 28.2.2021 väliseksi ajaksi. Tänä aikana emme ota vastaan esine-, taide- ja valokuvakokoelmia koskevia aineistopyyntöjä emmekä lahjoituksia. Myös tietopalvelu ja kirjasto ovat suljettuja. Syynä kokoelmapalvelujen sulkeutumiseen ovat Etelä-Karjalan museon itäsiivessä käynnissä oleva remontti sekä museoiden kokoelmahallintajärjestelmien uudistaminen. Tällä hetkellä käytössä olevat järjestelmät Musketti ja Muusa jäävät pois käytöstä ja tilalle tulee kaikille kokoelmille yhteinen järjestelmä MuseumPlus.


Taidekokoelmiin liittyviin kyselyihin ja tiedusteluihin vastaa intendentti Leena Räty, puh. 040 661 3079 tai sähköposti leena.raty(at)lappeenranta.fi 

Musketti ja Muusa museotietokantojen osapuolirekisterien tietosuoja -ja rekisteriselosteet löytyvät täältä