Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaMuseotArkeologinen kulttuuriperintö
Palvelut
Valitse taso

Arkeologinen kulttuuriperintöLappeenrannan museot / Etelä-Karjalan museo toimii Etelä-Karjalan maakunnan arkeologisen kulttuuriperinnön suojelusta vastaavana alueellisena vastuumuseona. Viranomaisille, päättäjille ja suunnittelijoille museo antaa kiinteitä muinaisjäännöksiä koskevia viranomaislausuntoja, jotka ohjaavat osaltaan kaavoitus-, maankäyttö- ja rakennustöitä.

Museon arkeologilta voi myös tiedustella neuvoja ja tietoja museon toimialueen muinaisjäännöksiin liittyen. Yhteydenotto museoon voi tulla tarpeelliseksi esimerkiksi pohdittaessa tontilla sijaitsevan muinaisjäännöksen vaikutusta rakentamissuunnitelmiin. Museon arkeologille voi ilmoittaa myös maastossa havaituista kiinteistä jäännöksistä.

Maasta löytyneiden esineiden osalta havainnot puolestaan pyydetään ilmoittamaan suoraan Museoviraston ilmoitus- ja palautepalveluun, jotta tiedot saadaan kerättyä ja arkistoitua keskitetysti. Tietoa Museoviraston Ilmoitus- ja palautepalvelusta löytyy osoitteesta:

https://www.museovirasto.fi/fi/ajankohtaista/ilppari

Yhteydenotot Etelä-Karjalan museon arkeologi Esa Hertelliin ensisijaisesti sähköpostitse, esa.hertell(at)lappeenranta.fi tai puhelimitse 040 610 7322. 

 

Kampakeramiikan pala