Valitse taso

Tervetuloa tutustumaan Lappeenrannan museoihin

 

Etelä-Karjalan museo, Lappeenrannan taidemuseo ja Ratsuväkimuseo Lappeenrannan Linnoituksessa avautuvat Eksoten ja Lappeenrannan kaupungin päätöksellä kevään koronasulun jälkeen sunnuntaina 2.5.2021. Museoiden asiakasmäärää rajoitetaan lähikontaktien välttämiseksi. Asiakkailta edellytetään myös maskin käyttöä sekä käsihygieniasta huolehtimista.

 

Lappeenrannan kaupungin museoista Etelä-Karjalan museo, Ratsuväkimuseo ja Lappeenrannan taidemuseo sijaisevat Lappeenrannan Linnoituksessa vanhoissa kasarmi- ja varastorakennuksissa Kristiinankadun varrella. Linnoituksen vanhat venäläiskauden sotilasrakennukset on muutettu museoiden käyttöön vuosikymmenien kuluessa. Wolkoffin talomuseo sijaitsee linnoitusalueen ulkopuolella Kauppakadun varrella.

Lappeenrannan museot on alueellinen vastuumuseo. Alueellisena vastuumuseona sillä on kolme tehtävää: alueellisen museotoiminnan edistäminen, kulttuuriympäristötyö ja alueellinen taidemuseotehtävä. 

Alueellisesta museotoiminnan kehittämisestä ja edistämisestä sekä kulttuuriympäristötyöstä Lappeenrannan museot vastaavat Etelä-Karjalan alueella. Lappeenrannan taidemuseo on kuvataiteen aluevastuumuseo Kaakkois-Suomessa alueenaan Etelä-Karjala ja Kymenlaakso. Alueellisen toiminnan kaikki asiantuntijat löytyvät henkilökunnan yhteystiedoista.

HUOMIO!

Lappeenrannan museoiden yleisötyö toimii koronatilanteen vuoksi pääasiassa sähköisessä muodossa. Tileillämme on kuva-arvoituksia, videoita, blogipostauksia ja monenmoista muuta ajankohtaista asiaa. Voit seurata meitä Facebookissa, Instagramissa ja museoiden blogipohjilla (Kaakkuri ja Elävä museo).  Myös Lappeenrannan museoiden Finna palvelee  normaalisti poikkeusaikana.

Wolkoffin talomuseo ja puoti pidetään valitettavasti toistaiseksi turvallisuussyistä kiinni. Virtuaaliseen talomuseoon voi tehdä vierailun tästä linkistä: Wolkoffin talomuseon virtuaalikierros .

 

 

Olemme mukana Kaikukorttiverkostossa kaikukortti.jpg

Kaikkiin kohteisiimme pääsee Museokortilla. museokortti-logo.png

Olemme myös Nuorisokortti kohde.  Nuorisokortti.jpg

 

Etelä-Karjalan museo, Lappeenrannan taidemuseo ja Ratsuväkimuseo ovat myös Vammaiskorttikohteita.

 

mobiiliopastus.jpgLinnoituksen luonto- ja kulttuuripolku

mobiiliopastus.jpgLinnoituksen mobiilikasvikierros

mobiiliopastus.jpgLinnoituksen historia mobiiliopastus

mobiiliopastus.jpgRantaraitin historiaopas

 

facebook logo (1).jpg           istagram logo.png              

Etelä-Karjalan museo

Kristiinankatu 15, Lappeenrannan linnoitus
Museon lippukassa puh. 05 616 2255

Museoiden toimisto puh.  040 587 2274

Wolkoffin talomuseo

Kauppakatu 26, Lappeenranta
Museon lippukassa puh. 05 616 2258

Museoiden toimisto puh. 040 587 2274

Lappeenrannan taidemuseo

Kristiinankatu 8 -10, Lappeenrannan Linnoitus
Museon lippukassa puh. 05 616 2256

Museoiden toimisto puh. 040 587 2274

Ratsuväkimuseo

Kristiinankatu 2, Lappeenrannan Linnoitus
Museon lippukassa puh. 05 616 2257

Museoiden toimisto puh. 040 587 2274