Valitse taso

 

HEILI-verkkokirjaston pikakäyttöohjeet

Etelä-Karjalan kirjastojen kokoelmat löytyvät osoitteesta www.heilikirjastot.fi

Pelkkä selailu ei vaadi palveluun kirjautumista, mutta jos haluat varata aineistoa, tarkistaa lainasi tai uusia ne, tarvitset kirjastokortin tunnuksen (HEILI+ numerot) ja pin-koodin. Pin-koodin saat henkilökohtaisesti kirjastosta, jos se on unohtunut.

Kirjautuminen palveluun

Heilikirjastot-sivulla voit kirjautua sisään palveluun. Kirjautumalla kirjastokortin tunnuksella (esim. heili010000000)  ja pin-koodilla (neljä numeroa) voit tarkistaa omat lainasi, varauksesi ja maksusi  tai uusia lainasi, ellei niistä ole varauksia. Voit myös varata aineistoa tai perua omia varauksiasi, muuttaa omia tietojasi (puhelinnumero, sähköpostiosoite tai nelinumeroinen pin-koodi). Voit lisäksi tehdä arvosteluja kirjoista, elokuvista tai levyistä ja vinkata niitä ystävillesi sekä tallentaa omaan hyllyysi aineiston tiedot pysyvästi.

Omat lainat ja niiden uusinta

Kun olet kirjautunut, pääset valikosta katsomaan mahdolliset maksusi, lainasi, varauksesi ja omat tietosi. Jos haluat selata lainatietojasi, valitse oikeasta reunasta ”Lainani”. Lainassa olevan aineiston kohdalta voit uusia lainan.

Jos aineistosta on varauksia tai sitä on jo uusittu maksimimäärä (5 kertaa), sitä ei voi enää uusia. Tarkista vielä Lainani -linkki, sieltä löytyvät myös lainat, joita ei voitu uusia.

Aineiston etsiminen ja varaus

Hae ensin haluamasi teos tiedonhaun kautta. Voit kirjoittaa hakuruutuun esim. kirjan tai kirjailijan nimen tai käyttää hakuruudun alapuolelta löytyvää laajennettua hakua teoksen etsimiseen. Katkaisumerkki on *.

Kirjan saatavuuden kussakin kirjastossa voit tarkistaa klikkaamalla SAATAVILLA / TARKISTA SAATAVUUS -painiketta tai kirjan nimeä. Silloin saat näkyville listauksen, josta pääset kirjastotasolle klikkaamalla pieniä +-merkkejä kirjastojen edessä.

Jos haluat varata kirjan, klikkaa kirjan nimeä ja valitse sitten painike "VARAA". Varaus on maksuton 1.1.2017 alkaen. Valitse nyt alasvetovalikosta kunta ja noutopaikka varaukselle, ja TALLENNA VARAUS.

Jos olet käyttänyt verkkokirjastoa omilla tunnuksillasi, muista aina kirjautua ulos tietokannasta.

Tervetuloa Heili-kirjastojen verkkokirjastoon!

Heili toimii.jpg