Valitse taso

Lappeenrannan kaupunginkirjaston polkupyörien käyttöehdot

Yleistä

Lappeenrannan kaupunginkirjaston pääkirjastossa on kaksi lainattavaa polkupyörää kesäkaudella.

Pyörän lainaajan on oltava 15 vuotta täyttänyt ja hyväksyttävä pyörän käyttöehdot.

Polkupyörä lainataan Heili-kirjastokortilla. Mikäli alle 15-vuotias haluaa lainata pyörän, on huoltajan oltava mukana. Lainaaminen tapahtuu tällöin huoltajan kirjastokortilla.

Pyöriä lainataan pääkirjaston vahtimestarilta. Pyöriä ei voi varata etukäteen.

Vastuu pyörästä

Mahdolliset vauriot itselle ja muille sekä muut vahingonteot ovat pyörän lainaajan vastuulla. Polkupyörän mukana lainataan pyöräilykypärä.

Lainaaja on velvollinen korvaamaan polkupyörälle laina-aikana sattuneet vahingot sekä korvaamaan polkupyörästä laina-aikana kadonneet osat. Normaalista käytöstä johtunutta vahinkoa, kuten kumin puhkeamista, ei tarvitse korvata.

Lainaajan on tarkistettava, että pyörä on toimintakunnossa ennen sen käyttöönottoa.

Pyörä ja avaimet ovat lainaajan vastuulla niin kauan kunnes ne on asianmukaisesti palautettu. Pyörää ei saa jättää lukitsematta ja valvomatta minnekään.
 
Lainaajan on hyväksyttävä käyttöehdot kaikilta osin. Lainaamalla pyörän lainaaja vahvistaa, että hän on lukenut, ymmärtänyt ja hyväksynyt kaikki käyttöehdot. Jos käyttöehdoissa on epäselvyyksiä tai ilmaantuu muuta kysyttävää, lisätietoja saa Lappeenrannan maakuntakirjaston neuvonnasta, puh. 040 130 9172.

Pyörän palautus

Pyörät palautetaan pääkirjaston ala-aulaan vahtimestarille viimeistään tuntia ennen sulkemisaikaa.

Pyörien myöhästymismaksu on 10,00 €/vrk ja enintään 70,00 €. Muistutus- ja laskutusmaksut muodostuvat kuten muustakin kirjastoaineistosta. Lainaajan omavastuu vahinkotapauksissa on vahingon hinta, polkupyörissä enintään 300 € (enimmäismaksu koskee pyörän rikkoutumista korjauskelvottomaksi ja myös varkaustapauksia tai pyörän katoamista tai palauttamatta jättämistä). Pyöräilykypärän korvaushinta on 20 €. Vaijerilukon korvaushinta on 13 €.

Pyörää varten on kaksi avainta: suosittelemme käyttämään myös irrallista vaijerilukkoa. Avaimia ei saa luovuttaa muille.