Valitse taso

Celian äänikirjat ja Daisy-kuuntelulaite

Celian cd-äänikirjoja on lainattavissa pääkirjastosta ja varattavissa kaikista Heili-kimpan kirjastoista. Kirjoja voivat lainata vain henkilöt, joille painetun tekstin lukeminen on hankalaa vamman tai sairauden vuoksi (esim. lukivaikeuden, näön heikentymisen, lihassairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi). Lukemisestettä ei tarvitse todistaa.

Celia-äänikirjoja voi kuunnella cd- tai dvd-soittimella, joka toistaa mp3-muodossa olevaa aineistoa, tietokoneella tai erityisellä Daisy-soittimella. Kirjastossa on 3 Daisy-soitinta, joita lukemisesteiset voivat lainata kotiin kokeiltavaksi. Laina-aika on 4 viikkoa.

Kirjastoissa voit myös ilmoittautua Celian asiakkaaksi, jolloin voit lainata ja kuunnella äänikirjoja maksuttomasti verkon kautta. Celianet-verkkopalvelu toimii tietokoneella, tabletilla ja kännykällä. Kännykkään tai tabletille on saatavilla myös Pratsam Reader -sovellus. Salasanat palveluihin saat sähköpostiisi rekisteröinnin jälkeen. 

Katso video Celian äänikirjapalvelusta.

Jos lukemisesteinen henkilö haluaa oman Daisy-soittimen, niitä saa maksutta lainaksi. Daisy-soitinten lainausta hoitaa Näkövammaisten liiton Daisy-kuuntelulaitepalvelu, josta soitinta anotaan erillisellä hakulomakkeella.

Lisätietoja saa Celia-kirjaston kotisivuilta ja pääkirjaston tietopalvelusta, puh. 05 616 2341.

Celia-äänikirjoja.jpg