Palvelut
Valitse taso

LASTEN JA NUORTEN TAPAHTUMAT KIRJASTOISSA

 

Etäkirjailijavieras Terhi Rannela to 8.12.

Yhden promillen juttuja (2011) sekä Yöuinti ja muita novelleja (2022) -kokoelmistaan tunnettu tamperelaiskirjailija Terhi Rannela esiintyy Microsot teamsin kautta torstaina 8.12.22 klo 10.15 alkaen sekä toisen kerran klo 12.30 alkaen noin 45 min. ajan.

Rannela on monipuolinen tekstintekijä, hän on kirjoittanut muun muassa historiallisia romaaneja, kirjoitusoppaita, nuortenkirjoja, novelleja ja omaelämäkerrallisia teoksia. Tuotantoon kuuluu 21 kirjaa.

Hän kertoo vierailullaan esimerkiksi siitä, mistä kirjailija löytää aiheita teoksiinsa, työpäivästään ja kirjailijan ammatistaan. Millaista taustatutkimusta historiallinen romaani edellyttää? Kirjailijan työssä on tärkeää myös lukea paljon, mutta miksi? Terhi Rannela on myös sanataidekouluttaja, esityksessään hän kertoo myös siitä, miten kirjeiden, päiväkirjojen ym. käsin kirjoitettujen tekstien tekeminen lisää hyvinvointia ja antaa vinkkejä kirjoittamisen aloittamiseksi. 

Rannela on myös valmis vastaamaan yleisön monenlaisiin kysymyksiin. Pyydä osallistumislinkki sähköpostiisi paivi.oikkonen@lappeenranta.fi .Tervetuloa mukaan linjoille!

 

TerhiRannela-scaled.jpg

 

Tonttukoulu-kiertue kirjastoissa

Pilvi Valtosen Tonttukoulu-tuokiossa valmistellaan joulua riimitellen sekä toiminnallisen loruleikin avulla. Leivotaan pipareita, tehdään joulusiivous ja käydään hautausmaalla. Teksteissä ei pelotella joulupukilla eikä käytetä uskonnollista sanastoa. Kesto: 20-25 minuuttia. Soveltuu 3-6 -vuotiaille.

Kiertueaikataulu:

30.11. klo 9.30 Joutsenon kirjasto
1.12. klo 9.30 ja 10 Pääkirjasto
2.12. klo 9.30 ja 10 Pääkirjasto TÄYNNÄ
7.12. klo 9.30 Ylämaan kirjasto
8.12. klo 9.30 Lauritsalan kirjasto
13.12. klo 9.30 Sammonlahden kirjasto

Ilmoittaudu kirjastoon, jossa haluat osallistua Tonttukouluun. Kiertue on herättänyt suurta suosiota, joten joihinkin tuokioihin on vain muutamia paikkoja jäljellä.

Tonttukoulu-tuokiossa valmistellaan joulua riimitellen sekä toiminnallisen loruleikin avulla. Leivotaan pipareita, tehdään joulusiivous ja käydään hautausmaalla. Teksteissä ei pelotella joulupukilla eikä käytetä uskonnollista sanastoa. Kesto: 20-25 minuuttia. Soveltuu 3-6 -vuotiaille. 

Myyrän etäsatutuokiot

  

Nukketeatteri Hattara lähettää etäsatutuokion keskiviikkona 14.12. klo 9-9.30 Microsoft Teamsin kautta. Sopii parhaimmin yli 2-vuotiaille. Kesto noin 30 min.

Ennakkoilmoittautuminen. Pyydä linkki sähköpostiisi: kirjasto.lastenosasto@lappeenranta.fi.

Ryhmiltä ilmoitus lapsimäärästä kirjaston tilastointia varten.

 

 KevätMyyrä

  

Nukketeatterikerho 10–12-vuotiaille ‒ nukketeatterin keinoin kirjan luo


7.9.–7.12. klo 17–19

Anni Swaninkatu 7, yläsali 2. krs

Tutustutaan nukketeatterin ihmeelliseen maailmaan! Seikkaillaan tarinoissa, myyteissä ja saduissa. Kuinka draaman keinoin tarina tulee ulos kirjasta ja kuinka nukketeatteri voi olla polku kirjaan. Mukaan mahtuu 6–8 osallistujaa. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: satu.kivisto@lappeenranta.fi 31.8. mennessä.

 


Pelikellari pääkirjastossa

Pelikellari-lautapelikerho Monitoimisali Olli, pääkirjasto IsoKristiinassa ti 8.11. ja ma 5.12. klo 16–19.30. Sopii kaikenikäisille lautapeleistä kiinnostuneille.

 

 pelikellari kuva Sami Taponen.jpg

Kuva: Sami Taponen

 

Lukukoirat syksy 2022

Lappeenrannan kaupunginkirjasto, ISO-KRISTIINA:
Ti 15.11., 13.12. klo 18-19

Lauritsalan kirjaston kerhohuoneessa:
Ma 31.10., 28.11. klo 17.30-18.30

Toivomme, että varaat ajan netistä https://lukukoiratlpr.wixsite.com/website

Lukukoiralle lukeminen on osa lukemaan innostamista. Lukukoiran tehtävänä on kuunnella lukijaa ja olla läsnä. Koira ei arvostele eikä huomauttele virheistä, hitaudesta tai epäröinnistä. Koiran läsnäolo rentouttaa lukijaa ja lievittää stressiä. Lukukoirat työskentelevät pääasiassa kirjastoissa. Lukukoiratoiminta on osa eläinavusteista toimintaa ja se perustuu vapaaehtoisuuteen.

Kirjastojen lisäksi lukutapahtumia järjestetään esim. kouluissa, esikouluissa ja kehitysvammaisten toimintakeskuksissa. Haluatko kysyä toiminnasta tai järjestää lukutilaisuuden? Ota yhteyttä alueen lukukoiriin: lukukoirat.lpr@gmail.com tai FB-sivun kautta.

 

 

 

Aikuisten tapahtumat löydät niiden omalta sivulta, johon pääset tästä klikkaamalla!

Linkki Etelä-Karjalan tapahtumakalenteriin!