Valitse taso

Neuvonta ja tietopalvelu

Lappeenrannan kaupunginkirjasto tarjoaa tiedonhakupalveluja asiakkailleen. Pääkirjastossa toimiva tietopalvelu auttaa löytämään tarvittavaa kirjallisuutta, lehtiartikkeleita tai yksittäisiä tietoja. Tiedonhaut ovat ilmaisia.

Tietoa etsitään kirjaston omista kokoelmista ja aineistorekisteristä sekä valtakunnallisista viite- ja tekstitietokannoista ja Internetistä. Lähikirjastot voivat tarvittaessa välittää tiedonhakupyyntöjä pääkirjastoon.

Tietopalvelun kautta voit tilata aineistoa kaukolainaan muista kirjaistoista. Tietopalvelu huolehtii myös erilaisten tapahtumien ja kirjailijavierailuiden järjestämisestä.

Tiedonhakuopas antaa vinkkejä tiedon etsimiseen.

Kirjastossa neuvotaan erilaisten laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käytössä, tiedonhaussa sekä kirjaston tietokoneiden tai skannerien peruskäytössä ja digipajan laitteiden käytössä. Opastusta voi saada henkilökohtaisesti tai osallistumalla ilmoitettuun ryhmäopastukseen. Opastusta järjestävät kirjaston henkilökunta sekä kirjaston vapaaehtoiset it-ohjaajat. Lisätietoa ja ajanvaraukset pääkirjaston neuvonnasta, puh. 05 6162341 tai kirjasto@lappeenranta.fi.
Kirjaston neuvonta.jpg
Tietopalvelun p. 05 616 2341, sähköposti kirjasto@lappeenranta.fi

Tiedonhaun apuna voit käyttää myös FINTOA (ent. Vesa - verkkosanasto) ja Verkko-YKL- luokitusopasta.