Valitse taso
Lukio

Lukioon hakeminen

Hae lukioon osallistumalla yhteishakuun sekä täyttämällä lukion ainevalintakortti.

  1. Täytä yhteishakulomake netissä osoitteessa www.opintopolku.fi. Lomake täytetään kotona vanhempien kanssa. Tarvittaessa saat lisätietoja ja apua koulusi opinto-ohjaajalta.
  2. Opintopolussa täytettävän yhteishaun hakulomakkeen lisäksi lukioon hakevat ilmoittavat myös toiveensa lukion ainevalinnoista. Lappeenrannan yläkoulujen oppilaat täyttävät ainevalintatarjoittimen Wilmassa oman opinto-ohjaajan antaman ohjeistuksen mukaan. Ulkopaikkakuntalaiset voivat tulostaa ainevalintakortin oheisesta liitteestä.
    Täytetty ainevalintakortti palautetaan omalle opinto-ohjaajalle.

 

Hakuaika

Lukioon haetaan keväällä ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa. Hakuaika on 18.2.–10.3.2020. Nettihakemuksen on oltava tallennettuna Opetushallituksessa viimeistään 10.3.2020 klo 15.00. On kuitenkin suositeltavaa hakea jo hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä. Lappeenrannassa ohjeena on, että haku tehdään viimeistään talviloman jälkeisellä viikolla. 
 

Lukioon hakeminen.jpg

 
Yhteishaun tulokset ja lukiopaikan vastaanottaminen

Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 11.6.2020 Opintopolussa, josta saat tiedon lukiopaikastasi. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksella, saat tulokset myös sähköpostiisi. Opiskelijaksi valitut saavat lukion rehtorilta tiedon opiskelijaksi ottamisesta myös kirjeenä. 

Lukiopaikka otetaan vastaan Opintopolussa ehdottomasti viimeistään 25.6.2020. Lukiopaikka pyydetään kuitenkin ottamaan vastaan mahdollisimman pian tulosten tultua tai viimeistään maanantaihin 15.6.2020 mennessä, koska siihen saakka koululla on henkilökuntaa paikalla vastaamassa mahdollisiin kysymyksiin. Jos et ota paikkaa vastaan määräaikaan mennessä, menetät opiskeluoikeutesi. Jos et ota paikkaa vastaan, ilmoita peruutuksesta mahdollisimman pian siihen lukioon, johon olet tullut valituksi.

Jos et saanut opiskelupaikkaa yhteishaussa, ota pikaisesti yhteyttä peruskoulusi opinto-ohjaajaan.