Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö on vapaaehtoista ja tarkoitettu kaikille nuorille, jotka kaipaavat elämässään tukea. Tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Yhteistyössä etsivän nuorisotyön kanssa nuorella on mahdollisuus kerryttää tietoja ja taitoja sekä sellaista sosiaalista pääomaa, joilla suunnataan kohti aikuisuutta. Jokainen tarvitsee jonkun, jolla on aikaa kuunnella ja tukea.

Me neuvomme, jos tulevaisuuden suunnitelmasi ovat epäselvät, olet vailla toimeentuloa, työtä tai opiskelupaikkaa, olet yksinäinen tai muuten vaan on suunta hakusessa. Tehdään yhdessä tavoitteita, jotka vievät kohti sinun haaveitasi, niin isoja kuin pieniäkin. Pääasia, ettet jää jumittamaan ja turhautumaan. Etsimme yhdessä ratkaisut, joilla pääset lähemmäs tavoitteitasi askel kerrallaan. Yksin sinun ei todellakaan tarvitse kohtaamiasi ongelmia tai haasteita pyöritellä. Sparrataan ja löydetään yhdessä ne asiat, jotka sinua eniten motivoivat ja innostavat.

Hoidamme yhdessä myös hakemushässäkät, paperiviidakot ja raha-asioiden järjestelyt. Autamme kaikissa käytännön asioiden hoitamisessa byrokratian sokkeloissa ihan tulemalla mukaan virastoihin ja toimistoihin. Sinun ei tarvitse yksin pähkiä, että miten kaikki nyt oikein menikään ja mitä dokumentteja pitää mukana kantaa.

Kyseessä on sinun oma elämäsi, joten tehdään siitä sellainen, että sinulla on siinä hyvä olla – elää, opiskella ja tehdä töitä.

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Puhelinasiointi

Etsivän nuorisotyöntekijän puhelinnumero

Etsivä nuorisotyöntekijä on luotettava ja turvallinen aikuiskontakti, jos tarvitset apua tulevaisuuden suunnitelmiisi.

Lisää tietoa
Puh. +358 40 6805109 Puh. +358 40 1732783 Puh. +358 40 6805694

Luumäen etsivän nuorisotyöntekijän puhelinnumero

Etsivä nuorisotyö Luumäen kunnan alueella.

Lisää tietoa
Puh. +358 40 1732783

Palvelupaikat

Ohjaamo Lappeenranta

Ohjaamo Lappeenranta on alle 30-vuotiaille tarkoitettu matalan kynnyksen palvelupiste, josta saat apua moniin elämään liittyviin pohdintoihin.

Anni Swanin katu 7, 53100 LAPPEENRANTA

Aukioloajat

Ma - Ti: 12:00 - 16:00
Ke: 12:00 - 16:00
To: 10:00 - 18:00

Kaikki tiedot

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Nuorisolaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2016/20161285

Liittyvät palvelut

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut

Katso tiedot

Nuorisotyö

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut