Hyvä paikka asua ja elää

Lappeenrantaan muuttanut yrittäjä Vesa Eskelinen toteaa jo parin asumisvuoden jälkeen olevansa ylpeästi lappeenrantalainen. Mikä tekee Lappeenrannasta ainutlaatuisen paikan asua? Lappeenrannan vetovoiman kokenut Eskelinen avaa asiaa yrittäjän näkökulmasta.

Mahdollisuuksia yrittäjälle

Vesa Eskelisen tie vei Lappeenrantaan noin kaksi vuotta sitten, kun Eskeliselle ja hänen vaimolleen tarjoutui mahdollisuus ottaa suvun kotitila haltuun. Palaset loksahtelivat kohdalleen, kun Eskelinen huomasi muuttaneensa luonnonläheiseen ja yrittäjyyttä tukevaan kaupunkiin.

Yhteistyökumppaneiden liike- ja hanketoiminnan kehittämisen parissa työskentelevä Eskelinen vaikuttui heti alkuun Lappeenrannan yrittäjille tarjoamasta tuesta:

– Mielestäni Lappeenranta huomioi yrittäjät ja yrittäjien tarpeet tosi hyvin. Täällä on muun muassa Wirma ja Business Mill, jotka auttavat eri vaiheessa olevia yrityksiä. Olen siihen tukeen ollut todella tyytyväinen, Eskelinen kehuu.
Lappeenranta on yrityspalveluiden lisäksi todella hyvä vaihtoehto yrityksille maantieteellisen sijaintinsa vuoksi, sillä esimerkiksi pääkaupunkiseudulle pääsee nopeasti junalla.

– Lappeenrannassa on hyvät liikenneyhteydet, mikä helpottaa yrittäjän arkea ja luo lisää työmahdollisuuksia, Eskelinen kommentoi.

Puitteet työn ja vapaa-ajan yhdistämiselle

Lappeenranta tarjoaa ainutlaatuiset puitteet erilaisten liikuntaan ja luontoon liittyvien harrastusten sekä työn yhdistämiseen. Eskelinen pitää erityisesti harrastuspaikkojen luonnonläheisyyttä ainutlaatuisena:

– Ei ole toista paikkaa, jossa luonto kohtaa näin hyvin urheilupaikat, Eskelinen miettii.

Ilmastopääkaupunkina tunnetussa Lappeenrannassa liikkuminen paikasta toiseen on sujuvaa. Saimaan äärellä luonto sekoittuu luontevasti kaupunkikuvaan, jolloin luontoon lähteminen ei vaadi suuria ponnisteluja. Eskelisen mukaan ympäristöystävällinen liikkuminen kodin, työn ja palveluiden välillä on tehty vaivattomaksi:

– Täällä on kaikki lähellä. Ei ole kuin yksi hujaus kävellen keskustaan tai pyörällä minne vaan, Eskelinen pohtii.

Parasta on luonnonläheisyys

Eskelisen mielestä parasta Lappeenrannassa on puhdas luonto, luonnonläheisyys ja tietenkin oma koti. Lappeenrantalaisten ihmisten ystävällisyys on myös tehnyt Eskeliseen suuren vaikutuksen:

– Parasta on luonto, mutkaton ilmapiiri ja ystävälliset ihmiset. Minut on otettu Lappeenrannassa vastaan tosi hyvin. Naapurit ja kanssaihmiset ovat olleet todella ystävällisiä ja avuliaita täällä Lappeenrannassa, kokenut yrittäjä miettii.

Eskelinen kertoo jo parin vuoden asumisen jälkeen olevansa ylpeästi lappeenrantalainen.
Hänen mukaansa Lappeenranta on hyvä paikka asua, elää ja tehdä töitä:

– Suosittelen lämpimästi kaikille, Eskelinen kommentoi.