Koronatodistus

Lappeenrannan kaupunki on varautunut koronatodistuksen käyttöönottoon ei-lakisääteisissä palveluissa, jos siihen tulee koronatilanteen muuttuessa tarve. Lappeenrannan kaupunki haluaa mahdollistaa palvelutarjonnan tilanteessa, jossa sitä muuten jouduttaisiin rajoittamaan. Kaupunki on sitoutunut noudattamaan viranomaisten ohjeistusta koronatodistuksesta.

Mikä on koronatodistus?

EU:n koronatodistus toimii koronapassina. Koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta: todistus koronarokotuksesta, todistus koronatestituloksesta ja todistus sairastetusta koronavirustaudista. Ne ovat saatavilla Omakannasta.

Koronatodistukseen liittyvät käytännöt kaupungin palveluissa

Ostamalla lipun palvelutapahtumaan asiakas sitoutuu esittämään voimassa olevan koronatodistuksen (ilmaisee täyden rokotekattavuuden, negatiivisen testituloksen tai vaaditun aikarajan sisällä sairastetun taudin), mikäli viranomainen tai muu taho sitä kyseiseen palvelutapahtumaan osallistumiseksi edellyttää. Lappeenrannan kaupunki ei ole velvollinen palauttamaan lipun hintaa asiakkaalle, mikäli asiakas ei pysty osoittamaan voimassa olevaa koronatodistusta osallistuessaan palvelutapahtumaan, jossa viranomainen, tapahtumajärjestäjä tai muu taho sitä edellyttää. Lippua voidaan siirtää palvelutapahtumaa edeltävänä päivänä, mutta ei enää tapahtumapäivänä.

Koronatodistus tarkistetaan ennen tilaisuuteen osallistumista tai tilaan liikkumista. Koronatodistus vaaditaan jokaiselta yli 16-vuotiaalta, varaudu samalla varmentamaan henkilöllisyytesi henkilöllisyystodistuksella.

Tilanne tällä hetkellä

Koronatodistusta ei voi käyttää 30.12.2021-20.1.2022 välisenä aikana yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille. Kaupungin palveluissa on siten henkilömäärärajoituksia, lue lisää klikkaamalla tästä.