Etusivu Kartat ja liikennePyöräily ja pyöräreitit

Lappeenranta pyörällä

Lappeenrannassa on helppo pyöräillä. Pyörätietä on kaikkiaan 275 kilometriä joista pyöräilyn pääreittejä on 23 kilometriä ja aluereittejä 75 kilometriä. Pyöräreitit ovat nyt selkeällä kartalla, pyöräilytapahtumia riittää ja opasteet vievät eteenpäin.

Jouko_pyöräreitit_maamerkit1.jpg

Lappeenranta valittiin vuoden 2015 pyöräilykaupungiksi.

Lappeenrannan pyörätieverkostoa on rakennettu johdonmukaisesti parin vuoden ajan. Reittien yhtenäistämisen ohella madalletaan katujen reunakiveyksiä, kunnostetaan tienpintoja sekä lisätään opastusta, valaistusta ja pyöräparkkeja. Pääreitit on valittu niin, että ne muodostavat kattavan ja selkeän verkoston kaupungin halki kaikilta suunnilta.

Vilkas rakentaminen keskikaupungilla tuo haasteita pyöräilyväylien kehittämiseen vielä muutaman vuoden ajan. Keskikaupungilla haasteellisuutta lisää se, että pyöräilyväyliä joudutaan rakentamaan valmiin katuverkoston yhteyteen.

Pyöräily on kestävää ja edesauttaalpr_suurlahettilaat2014_MG_4570mikko Nikkinen (1).jpg kaupungin tavoitetta vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ilmasto-ohjelman mukaisesti 30 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä. Lappeenranta ylsi ainoana suomalaisena kaupunkina 14 parhaan kaupungin joukkoon WWF:n kansainvälisessä Earth Hour City Challenge -kilpailussa.