Matkaliput ja hinnat

Arvolipulla matkustat kertalippua edullisemmin!

Arvolippuihin sisältyy 60 minuutin vaihto-oikeus ensimmäisen matkaosuuden maksuhetkestä. Kortti leimataan vaihtomatkallakin, mutta veloitusta ei tehdä jos vaihtoaikaa on jäljellä. Vaihto-oikeus ei koske ELY-keskuksen operoimia linjoja 100 ja 101 Lappeenrannan ja Imatran välillä.

Waltti-kortille voit ladata haluamasi summan rahaa, jolla voit ostaa arvolippuja.

Päivittäin bussilla liikkuvien kannattaa hankkia 30 päivän kausilippu. Kausilipulla voit matkustaa rajattomasti 30 päivän ajan. Käyttöaika alkaa siitä, kun ensimmäisen kerran käyttää lippua.

 

Lipputuotteet ja hinnat

Kerta- ja arvolippujen hintaan sisältyy 60 minuutin vaihto-oikeus maksettujen vyöhykkeiden sisällä. Kertalipulla vaihto-oikeus osoitetaan ensimmäisen matka-osuuden kuittiin tulostuvalla kellonajalla. Arvolippu leimataan vaihtomatkallakin, mutta veloitusta ei tehdä, jos vaihtoaikaa on jäljellä.

  

Kertalippu 

 

Mobiililippu

Lipputuotteet tästä linkistä

 

Arvolippu 

Viikonloppuisin, arkipyhinä ja lisäksi arkena klo 17.30 jälkeen arvolippujen osalta noudatetaan hiljaisen ajan hintoja, muuna aikana perusmatkan hintoja


Henkilökohtaisella arvolipulla voi myös maksaa toisen mukana matkustavan saman tai nuoremman ikäryhmän matkustajan matkan, mutta veloitus kortilta tapahtuu omistajan veloituksen mukaisena.

Opiskelijan tai seniorin arvokortilla voi myös maksaa toisen henkilön matkan, mutta kortilta veloitetaan aina aikuisen arvolipun hinta, koska opiskelija- ja seniorietuus ovat henkilökohtaisia etuuksia.

Jos maksat useamman henkilön tai matkustat kortin oletusvyöhykkeiden ulkopuolelle, ilmoita asiasta kuljettajalle ennen leimausta.

HUOM! Imatran kaupunki ei ole mukana Waltissa, joten Imatralta bussiin noustessa ei arvolipputuotteilla ole käytössä hiljaisen ajan alennusta, vaikka matka jatkuisi Lappeenrannan alueelle.


30 päivän kausiliput 

30 päivän kausiliput myydään vain Lappeenrannassa asuville.

 

Päivälippu

Päivälippu on voimassa 24 tuntia ja käy koko Lappeenrannan Walttialueella. Päivälippuja myydään asiakaspalvelukeskus Winkissä, Joutsenon Waltti-palvelupisteessä sekä paikallisliikenteen busseissa.

Kaksi hintavyöhykettä:

1. Lappeenrannan paikallisliikennealue      5,00 euroa

2. Koko Lappeenrannan kaupungin alue   10,00 euroa

 

90 päivän syyslippu matkakortille

Syyslipun myyntiaika on 1.–30.9. ja sen voi ladata matkakortille Waltti-verkkokaupasta tai palvelupisteistä (Winkki, Aalef, Joutsenon kirjasto). Syyslippuja ei myydä linja-autossa eikä mobiilisovelluksissa.
Lippu on voimassa 90 päivää ensimmäisestä leimauksesta, kuitenkin enintään 31.12.2022 asti. Syyslippu toimii 30 päivän kausilipun tavoin.

Käyttämättä jääneitä päiviä ei hyvitetä. Syyslipun vaihto takaisin 30 päivän kausituotteeksi tapahtuu palvelupisteessä tai netissä.

 

Maksuttomaan matkustamiseen oikeutetut ryhmät

 • Paikallisliikenteessä lastenvaunujen tai -rattaiden kanssa liikkuvat matkustajat paikallisliikennealueella. Lastenvaunujen kanssa matkustettaessa on varauduttava siihen, että vaunujen kanssa ei välttämättä mahdu ensimmäiseen mahdolliseen bussiin. Lähiliikenteessä lastenvaunujen kanssa matkustava maksaa matkansa normaalisti, mutta lastenvaunuista ei peritä maksua. Vaunujen ja rattaiden kanssa liikkuvan on huolehdittava siitä, etteivät ne pääse matkan aikana liikkumaan tai kaatumaan. 
 • Paikallisliikenteessä rollaattoria/pyörätuolia käyttävät matkustajat (avustajilta veloitetaan normaali maksu) 
 • Paikallisliikenteessä ja lähiliikenteessä EU:n vammaiskortin haltijan avustaja (kortissa oltava tunnus A), kun vammaiskortin haltija maksaa joukkoliikenteen matkan Waltti-kortin arvolla tai kaudella. 
 • Paikallisliikenteessä ja lähiliikenteessä alle 7-vuotiaat aikuisen mukana 
 • Paikallisliikenteessä ja lähiliikenteessä veteraanit näyttölipulla. Lippu on näyttölippu, joka esitetään kuljettajalle matkan alkaessa. Veteraanilippua luovutetaan Lappeenrannan kaupungin toimesta ja se on voimassa yhden vuoden kerrallaan. Veteraanitunnusta ei tarvitse esittää, jos voimassa oleva näyttölippu on mukana. Veteraanilippu on henkilökohtainen ja lipun haltijan tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä. 
 • Paikallisliikenteessä sylissä matkustavat tavalliset ja vaarattomat lemmikit matkustavat maksutta, muista eläimistä veloitetaan aikuisen kertalipputaksa 
 • Paikallisliikenteessä hyväksytyn paperisen irtolipun esittävä matkustaja 
 • Paikallisliikenteessä ja lähiliikenteessä puolustusvoimien palveluksen aloittamismääräyksen esittävä matkustaja. 
 • Paikallisliikenteessä ja lähiliikenteessä opastettavan mukana virallinen opaskoira tai avustajakoira, opastettavalta tai avustettavalta normaali maksu (avustajilta veloitetaan normaali maksu). Koiralla on oltava asianmukaiset työvaljaat avustajakoira- tai opaskoiratunnuksilla varustettuna. 
 • Paikallisliikenteessä saa kuljettaa maksutta tavanomaista kaksipyöräistä polkupyörää sekä pientä potkulautaa, mikäli lastenvaunuille varatussa kohdassa on tilaa. Asiakas vastaa pyörän ja potkulaudan turvallisesta kuljettamisesta. Polkupyörien ja muiden isokoisten tavaroiden ottamisesta bussiin päättää kuljettaja tilanteen mukaan. Asiakkaalta veloitetaan normaali 
  maksu. 
 • Lähiliikenteessä polkupyörän, potkunlaudan tai muun isokokoisen tavaran voi ottaa kyytiin maksutta, mikäli linja-autossa on tavaratila ja sinne mahtuu. Lähiliikenteessä pyörän tai muun isokokoisen tavaran kuljettaminen maksaa kertalipun hinnan siinä tapauksessa, että kuljettaja auttaa pyörän tai matkatavaran laittamisessa. Kertalipun hinta määräytyy asiakkaan ikäryhmän mukaan. Asiakkaalta veloitetaan normaali maksu.

 

Muut lipputuotteet

Veteraanien bussilippu 2022-2023

 Veteraanilippu 2022-23_nettiin.jpg

Veteraanilipun käyttöoikeuden saa Lappeenrannassa kirjoilla oleva henkilö, joka on osallistunut kutsuttuna, määrättynä tai vapaaehtoisesti vuosina 1939 - 1945 käytyihin Suomen sotiin. Lippu on näyttölippu, joka esitetään kuljettajalle matkan alkaessa.

Veteraanilippua luovutetaan Lappeenrannan kaupungin toimesta ja se on voimassa kaksi vuotta. Veteraanitunnusta ei tarvitse esittää, jos voimassa oleva näyttölippu on mukana. Veteraanilippu on henkilökohtainen ja lipun haltijan tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä. 

Uudet näyttöliput otetaan käyttöön 2022 alusta ja ne ovat voimassa 31.12.2023 asti. 

Lappeenrannan kaupunki jakaa vuosien 2022- 2023 näyttölippuja kaupungintalon 1. kerroksen asiakaspalvelukeskus Winkissä 7.12.2021 alkaen (ma-pe) 8.30-16.30.
Joutsenossa näyttölippuja jaetaan 7.12.2021 alkaen Joutsenon kirjastossa ma-to 10.00-19.00 pe-la10.00-15.00.

 

Matkahuollon lipputuotteet

Lappeenrannan joukkoliikenteessä käytössä olevista Matkahuollon tuotteista löydät lisätietoa Matkahuollon verkkosivuilta www.matkahuolto.fi.